Persbericht

NAVTEQ presenteert trends uit de navigatiewereld tijdens CeBIT 2008

Veldhoven, 28 februari, 2008 NAVTEQ (NYSE:NVT), toonaangevend aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor ingebouwde navigatiesystemen, mobiele navigatieapparaten, op internetgebaseerde navigatieapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen, toont de laatste innovaties uit de wereld van navigatie en telematica tijdens CeBIT. De beurs vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 9 maart in Hannover.

NAVTEQ is dit jaar nadrukkelijker aanwezig dan anders met zijn stand in hal 15, standnummer E24. NAVTEQ is aanwezig met 4 partners. Ze tonen de laatste kaartgegevens, verrijkte content en marketing programma s.

NAVTEQ Discover Cities: NAVTEQ Discover Cities breidt de kracht van de NAVTEQ® kaart uit met gedetailleerde voetgangersgeometrie. Daaronder valt informatie over openbaar vervoer in steden, toeristische trekpleisters, overstapmogelijkheden en andere data die relevant is voor toeristen maar ook voor voetgangers die op zakenreis zijn. Het laat de mobiele consument zien wat er in de buurt is en hoe hij er zo snel mogelijk kan komen. NAVTEQ Discover Cities steekt de kracht van een reisgids in een mobiel apparaat. Verschillende prototypen waarin NAVTEQ Discover Cities is toegepast, zullen in de stand getoond worden.

NAVTEQ Traffic: NAVTEQ wil dit jaar real-time Traffic services en Traffic partners introduceren in Europa. Door NAVTEQ s lange geschiedenis als favoriete digitale kaartaanbieder voor veel Europese klanten en zijn toonaangevende verkeersportfolio in Noord-Amerika kan NAVTEQ competitieve en hoogwaardige producten maken voor de Europese markt. De innovatie die dit jaar wordt getoond is NAVTEQ Traffic Paterns. Dit is een product waarin historisch snelheidsdata van (snel)wegen is opgenomen om nog beter aankomsttijden in te kunnen schatten en ook routes beter in te plannen om wegen met verwachte files op een bepaalde tijdstippen te vermijden.

NAVTEQ s Map Network: Map Network is een reeks kaarten en oplossingen voor bestemmingen, evenementen en ontmoetingspunten. Het maakt deel uit van NAVTEQ s portfolio van inhoudelijke diensten en producten. Het product is ontwikkeld in samenwerking met partner-experts. Map Network bevat hierdoor op maat gemaakte print, online en mobiele kaarten, evenementgidsen en 3D-tours. Hiermee onderscheidt NAVTEQ zich op een nieuwe en relevante manier. Het Map Network solutions en content management platform maakt creatie, management, publicatie en distributie van complexe locaties mogelijk. Meer dan 145 marketing bestemmingsorganisaties, honderden evenementen en een breed scala aan ontmoetingspunten waaronder de grootste hotels, congrescentra en musea halen voordeel uit Map Network kaarten en -oplossingen.

NAVTEQ Map updates: Wegen, gebouwen, herkenningspunten en andere points of interest veranderen continu. NAVTEQ gebruikt geavanceerde technologie en lokale kennis om zijn kaarten continu bij te werken. Hierna wordt het beschikbaar voor klanten via een map update. Of het nu rechtstreeks van NAVTEQ komt of via de fabrikant van navigatiesystemen met NAVTEQ on Board, miljoenen klanten vertrouwen op NAVTEQ Map Updates.

NAVTEQ Map Reporter: Map Reporter maakt het invullen van een kaartmelding (of database-updateverzoek) sneller, gemakkelijker en efficiënter voor klanten en consumenten. Meldingen worden ingevoerd via een op kaarten gebaseerde interface op de NAVTEQ-website. Iedere melding die ingevuld wordt, wordt afzonderlijk opgevolgd en map reporters kunnen de resultaten in de gaten houden. Meldingen die een legitieme fout in de kaartdatabase aantonen, worden onderzocht en verbeterd in de NAVTEQ-database.

Stand Partners: bedrijven aanwezig in de stand van NAVTEQ zijn onder andere Garmin, T-Systems, Navigon en PH Informatica.

Digitale kaartdata vormt de basis van alle ingebouwde en mobiele navigatiesystemen, fleet- en zakelijke oplossingen en routeplanners op internet. NAVTEQ schat dat 100 miljoen mensen dagelijks NAVTEQ-data gebruiken.

Bijna alle navigatie en telematica oplossingen die getoond worden tijdens deze show zijn gebaseerd op digitale kaartdata. Hierdoor speelt NAVTEQ een cruciale rol als een kaartaanbieder met wie de meeste exposanten al jaren succesvol samenwerken. Gezamenlijk hebben we menig innovatieve oplossing ontwikkeld , zegt Serge Bussat, Vice President en General Manager Consumer Applications Group bij NAVTEQ. We zien er naar uit ideeën uit te wisselen met bestaande en potentiële ontwikkelpartners en klanten, maar ook met onze eindgebruikers.

Bezoekers kunnen de laatste informatie direct van NAVTEQ s experts horen tijdens twee lezingen:

Als onderdeel van het CeBIT forum CeBIT in Motion in hal 15, stand D41, houdt NAVTEQ twee lezingen voor bezoekers over de laatste trends in de wereld van navigatie:


- NAVTEQ s European Traffic Products to Change the Industry Landscape , Nick Kelter, Director Product Marketing, NAVTEQ Connected Services, 7 maart 15.30 uur


- NAVTEQ s Navigation Features and Content To Support New Functionality , Oliver Schaetzle, Marketing Manager Central Europe, Consumer Applications Group, NAVTEQ, 7 maart, 16.00 uur.

(732 woorden)