Ingezonden persbericht

IBS sleept twee hoofdprijzen in de wacht tijdens European IT Excellence Awards

Goud voor IBS Web Supply Manager en IBS Integrator

Nieuwegein, 4 maart 2008 - IBS heeft onlangs twee awards in de wacht gesleept tijdens de European IT Excellence Awards. IBS was de enige softwareleverancier die twee eerste prijzen won, met zowel een winnaar in de categorie Software as a Service (SaaS) als in de categorie e-business.

De European IT Excellence Awards zijn een erkenning voor 'best practices' op het gebied van klantoplossingen door de IT industrie in Europa en stimuleren channel partnerships en samenwerkingsverbanden in de IT en internet-industrie. Het zijn de enige pan-Europese awards die zowel bewezen oplossingen als channel partnerships erkennen. De awards werden uitgereikt op 7 februari in Frankfurt.

Marc Vancaeneghem, General Manager Logistics Benelux bij IBS, licht het belang van de award toe: "Het is een bewijs voor de kwaliteit van onze oplossingen en de daadwerkelijke toegevoegde waarde die wij onze klanten leveren. Wij zijn met name blij dat we een prijs hebben gewonnen voor onze SaaS oplossing. Dit bewijst eens temeer dat IBS in staat is om op een vindingrijke manier resultaatgerichte oplossingen aan haar klanten aan te bieden met de nieuwste technologiëen die vandaag op de markt beschikbaar zijn."

Winnaar in de categorie: Software as a Service (SaaS) IBS was de grote winnaar in de categorie SaaS, met een oplossing voor haar klant SKF. SKF is wereldleider op het gebied van lagers, afdichtingen en aanverwante producten. SKF gebruikt IBS Web Supply Manager, een webbased EDI applicatie die communicatie met de leverancier optimaliseert, kosten reduceert en processen stroomlijnt. De IBS Web Supply Manager is ontworpen in overeenstemming met de SOA methodiek en bij SKF geïmplementeerd als een SaaS oplossing. Dit houdt in dat IBS het systeem host en dat SKF een maandelijkse bijdrage betaalt.

De SaaS-methodologie maakt het voor de IBS Web Supply Manager mogelijk om alle SKF productie-units effectief en efficiënt te laten samenwerken met hun volledige wereldwijde netwerk van leveranciers. Het is ook een uitbreiding van de SKF inkoopfaciliteiten voor al haar leveranciers, groot en klein, en voorziet in ondersteuning voor meerdere talen en Vendor Managed Integratie (VMI). De oplossing werkt uitstekend dankzij het gebruik van het SaaS model en laat SKF de vruchten plukken van een grote multinationale implementatie, zonder de bijbehorende enorme kosten en lange termijn investeringen in hardware en onderhoudskosten.

Winnaar in de categorie: E-business
IBS ging er ook van door met de hoofdprijs in de categorie e-business dankzij haar implementatie bij Royal Arctic Line, een scheepvaartmaatschappij gevestigd op Groenland. Royal Arctic Line en IBS werkten samen aan een geïntegreerde oplossing voor het versnellen van vrachtboekingen en diensten naar Groenland. De oplossing is gebaseerd op de Enterprise Application Integration software - IBS Integrator - en het Royal Artic Line vrachtsysteem. XML en andere componenten stellen de klanten van Royal Arctic Line in staat om verkooporders in hun eigen systeem aan te maken terwijl zij tegelijkertijd transparant automatisch boekingen doen in het Royal Arctic Line vrachtsysteem. Vancaeneghem: "Bij elk supply chain project dat vandaag wordt gestart komt integratie in één of andere vorm om de hoek kijken. IBS Integrator is hier een succesverhaal op zich."

Over IBS
IBS is de nummer 1 in bedrijfssoftware voor middelgrote bedrijven. IBS ontwikkelt en implementeert al 30 jaar bedrijfssoftware voor meer dan 5000 klanten in 40 landen. Bedrijfssoftware voor HRM & payroll, financieel management en supply chain & ERP. IBS Nederland is een 100% dochter van de beursgenoteerde Zweedse IBS Group, marktleider op het gebied van supply chain-software, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm. Kijk voor meer informatie op: www.ibs.nl