Ingezonden persbericht


CeBit, Planet Reseller Hall 25 (D40) Booth B100

CeBIT 2008: Pinnacle lanceert editie van Pinnacle Studio videobewerkingssoftware speciaal voor bezitters van een digitale fotocamera

Maak bewegende fotoslideshows met Pinnacle Studio Plus v.11 `Extreme Photo Edition'

HANNOVER, DUITSLAND, 4 maart 2008 ­ Pinnacle Systems Inc., de consumentendivisie van Avid Technology Inc. (Nasdaq: AVID), heeft vandaag bekend gemaakt dat het een speciale versie van haar befaamde Studio videobewerkingssoftware uitbrengt voor digitale fotocamera- en camcorderbezitters die geïnteresseerd zijn in het maken van fotoslideshows.

Pinnacle StudioTM Plus v.11 `Extreme Photo Edition' combineert krachtig en creatief gereedschap voor het maken van fotoslideshows met de geavanceerde videobewerkingsfuncties van Pinnacle Studio Plus v.11. Bovendien biedt zij een ongekende video- en foto-ervaring. Ideaal voor bezitters van digitale fotocamera's en mobiele telefoons, want nu kunnen zowel bewegende fotoslideshows gemaakt worden in documentaire stijl en kunnen filmpjes gecombineerd worden met foto's in hoge kwaliteit.

Uit recent onderzoek door Pinnacle onder consumenten die interesse hebben in het bewerken van hun video's; maar daarvoor nog geen software hebben aangeschaft, blijkt dat 50% van deze consumenten de digitale fotocamera ziet als belangrijkste video-opnamebron tegen 33% die zegt dat de camcorder als primaire bron dient. Mobiele telefoons worden ook vaak gebruikt voor het opnemen van video maar dienen meestal niet als primaire bron. Op de vraag wat ze met de opgenomen video's willen doen antwoord meer dan 60% dat ze op een eenvoudige manier films willen maken waarmee ze hun foto's kunnen combineren met video. Dit onderzoek is uitgevoerd in december 2007 onder 1.583 deelnemers in de Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland.

"Voor digitale camerabezitters is Pinnacle Studio Plus `Extreme Photo Edition' een droom die is uitgekomen," zegt Tanguy Leborgne, directeur marketing bij Pinnacle Systems. "Hiermee kunnen ze schitterende fotoslideshows maken met dramatiserende animaties zoals we die vaak zien in TV- documentaires. Gebruikers kunnen natuurlijk ook video opnemen van hun digitale videocamera en deze combineren met foto's voor fantastische films."

Pinnacle Studio Plus `Extreme Photo Edition' wordt geleverd inclusief StageToolsTM MovingPicture plug- in. Hiermee kan de gebruiker gebruik maken van de "pan en zoom"-functie op hoge resolutie afbeeldingen

en hiervan een videoclip maken; direct op de tijdlijn van Pinnacle Studio. MovingPicture is zeer eenvoudig in gebruik en de bewegende effecten kunnen in real-time bekeken worden in het previewvenster. De complete slideshow kan als stand-alone-productie of als onderdeel van een complete film uitgevoerd worden. Er is geen limiet aan het aantal slideshow-onderdelen binnen een film.

Pinnacle Studio Plus bevat geautomatiseerde en tijdsbesparende functies waarmee gebruikers in een paar eenvoudige stappen hun videoherinneringen kunnen archiveren en schitterende films kunnen maken. Het pakket bevat zeer uitgebreide functionaliteiten waaronder het kunnen bewerken van native HDV- en AVCHD-video. Bovendien kan video in High Definition op een standaard DVD-schijfje gebrand worden, met een standaard DVD- brander. Deze schijven zijn in hoge definitie af te spelen op recente Blu-ray spelers.

Prijzen en beschikbaarheid
De Nederlandse versie van Pinnacle Studio Plus v.11 `Extreme Photo Edition' zal vanaf begin april 2008 verkrijgbaar zijn tegen een adviesverkoopprijs van 99,00 incl. BTW.

Voor meer informatie ga naar: http://www.virtualpressoffice.com/presskit/index.jsp?companyId=1200715036323

Over Pinnacle Systems
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTVTM, Dazzle®, Pinnacle ShowCenterTM, Pinnacle Mobile MediaTM en haar vlaggenschip, de Pinnacle StudioTM reeks. Pinnacle Systems heeft 9 prestigieuze Emmy® Awards ontvangen voor haar technische innovaties en het helpen van consumenten met het bewaren, verbeteren en delen van hun herinneringen op een eenvoudige wijze. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com.

Over Avid
Avid Technology, Inc. is wereldwijd marktleider als fabrikant van oplossingen voor de film- , video-, audio-, 3D animatie- , gaming-industrie en broadcast professionals- alsmede voor thuismuzikanten en videohobbyisten. Avid voert professionele- en consumentenmerken waaronder Avid, Digidesign, M-audio, Pinnacle Systems, Sibelius, Softimage, en Sundance Digital. Een grote meerderheid van de primetime televisieshows, films, commercials en muziek uit de hitparade zijn gemaakt met producten van één of meer Avid-merken. Zowel doorgewinterde professionals als beginnende studenten, kunnen dankzij producten en services van Avid efficiënter, productiever en creatiever werken. Voor meer informatie over Oscar®, Grammy®, en Emmy® award-winnende producten en services van het bedrijf, breng een bezoek aan: www.avid.com.

# # #

© 2008 Avid Technology, Inc. en haar dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. Promoties en kortingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid, Digidesign, Film Composer, Pro Tools, Pinnacle Systems, Sibelius, Softimage, Sundance Digital, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, Pinnacle Mobile Media, Pinnacle SoundBridge HomeMusic, Pinnacle Studio en Pinnacle Studio MovieBox zijn een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Avid heeft in 1998 een Oscar Statuette ontvangen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het concept, ontwerp en ontwikkeling van Avid® Film Composer®, een systeem voor het monteren van bewegende beelden. Digidesign, Avid's audio divisie, heeft in 2003 een Oscar Statuette gekregen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het design, ontwikkeling en implementatie van haar Pro Tools® digital audio work station. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Grammy is een handelsmerk van National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Perscontact: Tim van Donkersgoed, Avid Technology International BV, +31 (0)40 2580800, tdonkersgoed@pinnaclesys.com


---- --