Ingezonden persbericht



- Persbericht -
Amsterdam 4 maart 2008

Lied voor de gesneuvelde Korporaal Cor Strik

"Ik zal mij even voorstellen: Ik ben Mike Strik het broertje van Cor Strik. Ik wil de band miRco bedanken voor het mooie lied over Cor. We hebben er erg veel steun aan gehad en hebben het lied vol trots laten horen aan iedereen."

De akoestische verhalenvertellers miRco hebben een lied geschreven over Cor Strik. Hij was de eerste Nederlandse soldaat die tijdens vijandelijk vuur om het leven kwam in Afghanistan.

Het was 20 april 2007. De kranten stonden er vol van. Eén van de artikelen over het leven van Cor Strik stond in het teken van zijn voetbalclub 'de Posthoorn'. Zijn club en de (onbedoeld tragische) kampioenswedstrijd vormen het uitgangspunt van het lied "Zaterdagmiddag Voetbal". Voetbalclub de Posthoorn zou kampioen in zijn klasse worden in de week dat Korporaal Cor in Afghanistan sneuvelde. Het grote vuurwerk bleef bij de Posthoorn in de kast en de kurk bleef op de champagne.

miRco zijn liedjesschrijvers die kleine verhalen als uitgangspunt nemen. Alledaagse situaties die een leven onbedoeld omver kunnen schoppen of doen veranderen. Geen grote woorden of gebaren. de wereld van miRco wordt bewoond door mensen met liefde, tegenslag, vriendschap, hoop en een kater op zondag.

Het lied "Zaterdagmiddag voetbal" over Cor Strik is nu op Singel verkrijgbaar maar ook als videoclip te bekijken via www.mircomooieliedjes.nl. Ook zal de band miRco spelen op het Cor Strik voetbaltoernooi dat in mei gehouden wordt ter ere van de gesneuvelde Korporaal.


---