Ingezonden persbericht


Samsung lanceert sterk presterende designmonitoren met TV-tuner

Baanbrekend ontwerp maakt van Samsung monitor een designstatement

Delft, 4 maart 2008 -- Samsung Electronics lanceert op CeBIT 2008 met de uitgebreide SyncMaster T-serie de 'crystal design'-monitor. Consumenten verlangen tegenwoordig meer van een monitor dan maximale prestaties. Zij zijn op zoek naar een monitor die er stijlvol uitziet en past in het interieur. De monitor moet een designstatement op zich zijn. Uit dit verlangen is het nieuwe 'crystal design' van Samsung ontstaan. De SyncMaster T-serie bestaat uit sterk presterende monitoren van 19 tot 26 inch en HD-monitoren met een ingebouwde digitale TV-tuner van 20 tot en met 26 inch.

a46469.jpgHet crystal design versmelt de eenvoud en elegantie van zuiver kristal met een vleugje kleur. De subtiele kleurnuances in de lijst van de monitoren passen zich aan de verlichting in de kamer aan. De stijlvolle monitoren komen in drie kleuren (rose black, emerald black en sapphire black) uit, zodat de gebruiker die kleur kan kiezen die het beste bij zijn interieur past.

's Werelds laagste stroomverbruik
De monitoren uit de T-serie zijn niet alleen stijlvolle, maar ook milieubewuste productinnovaties. De standaard monitoren uit de T-serie hebben met 0,3 watt 's werelds laagste stroomverbruik in de standby-stand. Als de HD-monitoren uit de T-serie aan staan, verbruiken deze schermen 30 watt minder stroom in vergelijking met bestaande modellen.

SyncMaster T-serie levert ongekende prestaties
De standaard monitoren uit de T-serie met een beeldformaat van 19 tot 26 inch zetten grote prestaties neer. Hier zorgt het dynamisch contrastratio van 20.000:1 en de responstijd van 5 milliseconde voor. Het koppelen van de designmonitor aan andere apparatuur is eenvoudig met diverse ingangen, zoals HDMI en USB 2.0.

TV-kijken in HD
De SyncMaster T-MFM full HD-monitoren met een beeldformaat van 20 tot en met 26 inch hebben een ingebouwde DTV-tuner (DVB-T). Met zes ingangen zijn diverse digitale apparaten op de monitor aan te sluiten en tegelijkertijd te gebruiken. Verder verbetert SRS TruSurround XT het geluid, zodat de gebruiker met deze multifunctionele monitoren maximaal kan genieten van TV, games, films en videoclips.

De standaard monitoren uit de T-serie zijn vanaf april verkrijgbaar vanaf ¤ 249,- inclusief BTW. De MFM DTV-monitoren worden in mei verwacht vanaf ¤ 399,- inclusief BTW.

Kijk voor meer technologieën en monitoren van Samsung op www.samsung.com/cebit. Samsung presenteert haar nieuwe producten op CeBIT in Hannover in hal 26, stand D60.

a46479.gif

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en LCD-TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld van de afgelopen vijf jaar. Op dit moment staat Samsung op de 21ste positie van de ranglijst van de meest waardevolle merken in de Interbrand Global Brands top 100. Wereldwijd zijn bij Samsung 150.000 werknemers actief in 134 vestigingen in 62 landen. In 2007 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 103,4 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Samsung scoort niet alleen in marktaandelen sterk. Jaarlijks besteedt Samsung bijna 10% van haar omzet aan R&D. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat innovatie om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. De internationale waardering voor de vernieuwende producten is groot. In 2007 won Samsung 26 IF product design awards en 22 Red dot design awards. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.nl bezoeken.



Ingezonden persbericht