Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Februari 2008

Vlissingen | dinsdag 4 en 11 maart 2008

Palliatieve Zorg

Een lezingenserie

Twee lezingen van professionals van het VU medisch centrum Amsterdam over de zorg voor patiënten in het eindstadium van hun leven. Palliatieve zorg omvat medische zorg, verlichting van klachten en bestrijding van pijn, sociaal emotionele ondersteuning van de patiënt en zijn omgeving, spirituele zorg en aandacht voor zingeving. Het VU medisch centrum bundelt al zijn activiteiten en deskundigheid op het gebied van palliatieve zorg in het Expertisecentrum Palliatieve Zorg. Toch blijft er op dit terrein veel te doen. Om de discussie hierover te stimuleren, organiseert VU podium een tweetal avonden over palliatieve zorg. 4 maart 2008
De alledaagse praktijk van palliatieve zorg
Lezing door Wouter Zuurmond, hoogleraar Anesthesiologie aan het VU medisch centrum en medisch-directeur van het hospice Kuria in Amsterdam, over medische pijnbestrijding en andere methoden om lijden te verzachten. Tegen welke problemen en dilemma's loopt men in de alledaagse praktijk aan?

11 maart 2008
Specifieke aspecten van palliatieve zorg
Ruth Schopenhauer, familiekamerverpleegkundige bij de afdeling Geneeskundige Oncologie van het VU medisch centrum, vertelt over ervaringen in de praktijk Het stervensproces en de dood roepen vaak diepere vragen in ons op. Rituelen en persoonlijke invulling bij het afscheid nemen kunnen daarom een belangrijke hulp zijn bij de verwerking.

Waar en wanneer?


Datum: dinsdag 4 en 11 maart
Tijd: 19.30 uur

Plaats: Vlissingen | Aula Ziekenhuis Walcheren, Koudekerkseweg 88 | parkeren achter het ziekenhuis
Toegang: gratis

Informatie/aanmelden

Aanmelden via internet: www.vupodium.nl of bij Ziekenhuis Walcheren | email: j.broer@zzlnd.nl Tel. (020) 598 9292

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Noot voor de pers
Wilt u meer weten over deze activiteit of over VU podium in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Hanneke Vonk of Gert de Jager tel. (020) 598 9292. Email: vupodium@dienst.vu.nl

VU podium organiseert activiteiten rond wetenschap, samenleving en levensbeschouwing