Gemeente Lansingerland


Hoofd-afvalwaterstructuur kern Berkel en Rodenrijs

In maart: afsluiting rioolgemaal Vogelbuurt en ingebruikname rioolgemaal Huijgensplantsoen.

Afsluiting rioolgemaal Vogelbuurt

Voor de omvorming van de hoofd-afvalwaterstructuur in de kern Berkel en Rodenrijs wordt van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 maart het nieuw te bouwen rioolgemaal aan de Korhoen aangesloten op de bestaande riolering. Deze werkzaamheden zullen ongeveer vier dagen in beslag nemen.

Het doorgaande fietspad wordt opgebroken en doorgaand fietsverkeer wordt ter plaatse over bestaande voetpaden omgeleid. Men zal er alles aan doen om het fietsverkeer soepel te laten verlopen, het is echter onvermijdelijk dat men voor de eigen veiligheid moet afstappen.

Ingebruikname van dit gemaal zal omstreek 10 april plaatsvinden.

Rioolgemaal Huijgensplantsoen en Rodenrijs

In de week van 3 maart wordt het nieuwe hoofdrioolgemaal aan het Huijgensplantsoen in gebruik genomen. Zodra de aannemer gereed is met de werkzaamheden wordt het fietspad uitgebreid met een apart voetpad. Hierna wordt het tijdelijke fietspad opgeheven en worden alle gazons opnieuw ingezaaid.

Het nieuw gebouwde hoofdrioolgemaal Rodenrijs wordt - volgens de laatste planning - in de week van 3 maart in gebruik genomen. In diezelfde week start dan de ombouw om de bestaande AfvalWaterZuiveringsInstallatie (AWZI) Rodenrijs aan de Anjerdreef buiten bedrijf te stellen. Het Rioolwater wordt vanaf die tijd via eindgemaal Berkel aan de Papaverweg naar de AWZI Harnaschpolder in Delft afgevoerd.

We doen ons best om enige overlast tijdens de werkzaamheden tot een minimum te beperken en vragen uw begrip.

Indien u vragen heeft over de uitvoering, kunt u contact opnemen met de toezichthouder van het werk, de heer Jim Janssens, bereikbaar via (06) 51 19 35 16. Met algemene vragen over het project kunt u contact opnemen met de heer Maarten Soeteman, afdeling Beheer & Onderhoud, bereikbaar via tel. (010) 800 48 09 of de heer Ton Neijenhuizen, afdeling Projecten, bereikbaar via tel. (010) 800 42 24.