Ingezonden persbericht


Persbericht

CeBIT 2008: nieuwe IP-gateway voor het MKB en filialen innovaphone introduceert schaalbare IP-telefonieoplossing tot 20 spraakkanalen

Sindelfingen/Hannover, 27 februari 2008 ­ Van 4 tot en met 9 maart zal innovaphone op de CeBIT in Hannover een IP-telefonie oplossing voor het middensegment introduceren. Het assortiment innovaphone gateways wordt uitgebreid met de IP2000, een nieuw platvorm voor de telefoonsoftware "innovaphone PBX". Met een maximum capaciteit van 20 kanalen is de IP2000 naar believen schaalbaar, zowel naar boven als naar beneden. Hierdoor is het een ideale telefooncentrale voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als voor filialen. Wanneer de IP2000 in combinatie met de innovaphone PBX software wordt ingezet kunnen tot 1.000 deelnemers worden aangemeld. Zoals alle VoIP telefoonsystemen van innovaphone overtuigt ook de IP2000 door een buitengewone flexibiliteit, schaalbaarheid en beschikbaarheid. De presentatie van de nieuwe gateway vindt plaats op de CeBIT- stand van innovaphone (hal 13/stand C39); de IP2000 is per direct verkrijgbaar via de innovaphone distributeurs en resellers (www.innovaphone.com).

De IP2000 is een krachtige, robuuste en compacte gateway die uiterst flexibel is en extreem beschikbaar. In combinatie met de innovaphone PBX software is de IP2000 naar believen schaalbaar, zowel naar boven als naar beneden. De innovaphone PBX biedt alle gangbare functies. De spraakkwaliteit en het telefooncomfort zijn zelfs bij inzet in complexe scenarios goed. Daar alle componenten van de innovaphone oplossingen de convergentiestandaarden H.323/H.450 en SIP ondersteunen kan men de innovaphone PBX zonder problemen integreren in heterogene telefonieomgevingen. Dit heeft voor de gebruikers een aantal voordelen: men is niet gebonden aan een bepaalde hardwareleverancier, er is een hoge mate van investeringszekerheid en de migratie kan stapsgewijs plaatsvinden (soft migration).

innovaphone completeert met de IP2000 gateway haar assortiment en reageert tegelijkertijd op de stijgende vraag naar kleinere telefoonsystemen. In veel Europese landen zijn gereduceerde PRI-aansluitingen aanzienlijk goedkoper dan een overeenkomstig aantal ISDN-aansluitingen. Het aantal licenties voor de PRI-aansluiting van de IP2000 kan worden aangepast aan het aantal beschikbare kanalen waarbij elk van de 20 kanalen individueel kan worden geactiveerd. De gateway kan dan ook op elk moment precies aan behoefte worden aangepast hetgeen als bijkomend voordeel heeft dat men de kosten optimaal kan beheren.

innovaphone . persbericht nummer 5/2008 . pagina 1/2

Zoals alle telefoonsystemen van innovaphone garandeert ook de IP2000 maximale veiligheid en stabiliteit. De VoIP-gateway bevat geen roterende componenten zoals ventilatoren of harde schijven waardoor het risico op uitval wordt geminimaliseerd. Het door innovaphone ontwikkelde real time besturingssysteem zorgt ervoor dat de gateway binnen enkele seconden na het opstarten operationeel is. Aangezien alle relevante VoIP- protocollen (H.323, SIP, T.38) ondersteund worden kan men zowel traditioneel over ISDN als over een internetprovider verbinding maken met het netwerk. Wanneer aan het doorkiesnummer van de deelnemer een SIP-URI adres is toegewezen kan deze dankzij ENUM-ondersteuning ook goedkoper over een IP-verbinding bellen. De geavanceerde DSP-technologie (Digital Signal Processor) zorgt voor een optimale spraakkwaliteit, zelfs bij kleine bandbreedte.

Over innovaphone

innovaphone AG is een technisch toonaangevende, onafhankelijke aanbieder van IP-telefonieoplossingen voor de zakelijke markt. In tegenstelling tot fabrikanten van traditionele telefoonsystemen en leveranciers van netwerkapparatuur concentreert innovaphone zich volledig op de ontwikkeling, productie en distributie van IP- telefonie-innovaties. De firma is één van de weinige aanbieders in de markt die de IP-technologie implementeert zonder compromissen te doen. Alle IP-telefonie oplossingen van innovaphone ondersteunen de producent-onafhankelijke IP-protocollen H.323 en SIP. Hierdoor komen de voordelen van de VoIP-technologie ­ flexibiliteit, investeringszekerheid en rentabiliteit - bij de IP-gateways en IP-telefoons volledig tot hun recht. Gedurende meerdere jaren van ontwikkeling is een breed assortiment technisch hoogstaande producten ontstaan. De eerste VoIP-Gateway (de IP400) werd in 1998 ­ één jaar na de oprichting van innovaphone- aan het publiek voorgesteld. Daarna volgden de IP-Gateway IP 3000 (januari 2000) en de IP-telefoon "tiptel innovaphone 200" (maart 2000). De kern van het productassortiment vormt de innovaphone PBX- telefooncentrale.
innovaphone AG werd in 1997 opgericht door vier ISDN-pioniers. De onderneming is gevestigd in het Zuid- Duitse Sindelfingen, niet ver van Stuttgart. Tegenwoordig werken bij innovaphone ongeveer 50 medewerkers op 6 locaties: Sindelfingen (hoofdkantoor), Hannover (trainingscentrum), Berlijn, Verona (Italië), Wenen (Oostenrijk) en Eksjö (Zweden). Inmiddels heeft innovaphone haar activiteiten uitgebreid tot heel Europa. Enkele ondernemingen en overheidsinstellingen die innovaphone VoIP-oplossingen geïmplementeerd hebben zijn o.a. het Deutsche Forschungsnetz (DFN), Gegenbauer Bosse, Douglas, Schönmackers, de Fachhochschule Bremerhaven, het Fraunhofer instituut, de Volksbank Vorarlberg, de Oostenrijkse Meinl Bank en de Zwitserse detailhandelsonderneming SPAR.
Aanspreekpartners voor de pers
innovaphone AG
Dr. Petra Wanner-Meyer (PR)
Esther Miedema (PR Nederland en België)
Böblinger Straße 76
D-71065 Sindelfingen Duitsland
Telefoon +49 (0)7031.73009-0
Fax +49 (0)7031.73009-99
email emiedema@innovaphone.com
pwanner-meyer@innovaphone.com
Internet www.innovaphone.com

innovaphone . persbericht nummer 5/2008 . pagina 2/2


---- --