Ingezonden persbericht


CeBIT 2008: Duitse ICT-industrie heeft groeipotentieel

HANNOVER, Duitsland, March 3/PRNewswire/ -- De duitse ICT-markt staat sterk in alle bedrijfssectoren. De markt biedt investeerders opportuniteiten inzake hardware, software en diensten maar ook toegang tot 's werelds belangrijkste R&D-centra. De Duitse ICT-industrie zal speciale aandacht krijgen op CeBIT 2008, 's werelds grootste ICT-beurs. Deze vakbeurs loopt van 4 tot 9 maart in het Hannover Convention Center, te Hannover, Duitsland.

De Duitse ICT-sector is verantwoordelijk voor 25% van de R&D-uitgaven inzake ICT wereldwijd en liet 5.600 octrooien registreren in 2006. Van alle landen, vragen Duitse wetenschappers per jaar het meest octrooien aan bij het Europees Octrooibureau. Het zwaartepunt van de industrie is dienstenverlening , dat 72% van het Duitse ICT-marktaandeel inneemt. Dit succes is grotendeels te danken aan IT- en telecommunicatiediensten.

Het ICT-beleid van de Duitse overheid zal worden voorgesteld door de bondsminister van Economische Zaken en Technologie, Michael Glos, als onderdeel van de Frans-Duitse ICT-top op 4 maart. Na de speech zal Michael Pfeiffer, directeur van Invest in Germany, uiteenzetten welke voordelen Duitsland biedt voor ICT-investeerders.

De export speelt ook een belangrijke rol in het succes van de Duitse ICT-industrie. Het exportvolume van ICT-diensten telt bijna 8 miljard euro. ICT-hardware doet het ook zeer goed op dit vlak met een exportvolume van bijna 33 miljard euro. In totaal had de Duitse ICT-industrie in 2007 een verkoopcijfer van 150 miljard euro.

Een sterke exportmarkt, R&D, 800.000 gediplomeerde werknemers en overheidspremies trekken ICT-reuzen zoals Alcatel-Lucent, Dell en Oracle naar Duitsland. Deze en vele andere investeerders zorgen ervoor dat de Duitse ICT-markt blijft groeien en dat de markt één van de belangrijkste wereldcentra voor ICT-investeringen blijft.

Invest in Germany is het agentschap van de Duitse Bondsrepubliek dat buitenlandse investeringen in de Duitse industrie promoot. Het biedt uitgebreide ondersteuning aan investeerders, van het zoeken naar vestigingsplaatsen tot het implementeren van investeringsbeslissingen.

Contactpersoon voor de media:

Eva Henkel
Invest in Germany
Telefoon: +49-30-200099-173
Fax: +49-30-200099-111
E-mail: henkel@invest-in-germany.com

http://www.invest-in-germany.com

Source: Invest in Germany

Contactpersoon voor de media: Eva Henkel, Invest in Germany, Telefoon: +49-30-200099-173, Fax: +49-30-200099-111, E-mail: henkel@invest-in-germany.com.