Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 4 maart 2008

Fugro neemt 60% over van EMMET in Rusland

Fugro heeft overeenstemming bereikt met Electro Magnetic Marine Exploration Technologies (EMMET), Rusland, over de overname van 60% van de aandelen van EMMET. De overnamesom bedraagt EUR 10 miljoen. Fugro heeft eveneens een exclusieve optie om de overige aandelen te kopen.

EMMET heeft kantoren in St. Petersburg en Moskou. De onderneming ontwikkelt technologie en levert diensten voor elektromagnetisch onderzoek op zee voor het zoeken naar olie. Elektrische en elektromagnetische metingen worden al tientallen jaren gebruikt in Rusland voor onderzoek naar de aanwezigheid van natuurlijke rijkdommen. EMMET heeft voordeel getrokken uit deze ervaring door een groep van technische specialisten te creëren, met een achtergrond in toepassingen op zee. Fugro gaat haar ervaring op het gebied van offshorediensten bundelen met de kennis en ervaring van EMMET voor het uitvoeren van elektromagnetisch onderzoek op zee.

Met deze acquisitie versterkt Fugro haar positie voor onderzoek van aardlagen door middel van niet- seismische methoden op zee, alsmede soortgelijke metingen die worden uitgevoerd op land en vanuit de lucht, waarin zijn begrepen elektromagnetische-, zwaartekracht- en magnetischveld- metingen. De onlangs aangekondigde acquisitie van de Falcon®-technologie voor zwaartekrachtmetingen vanuit de lucht zal ook deel gaan uitmaken van deze groep.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir K.S. Wester, President-Directeur
Telefoon +31 70 311 11 12

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. Fugro is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap Index (AMX). Fugro heeft zo'n 12.000 medewerkers in dienst in meer dan vijftig landen.

Fugro N.V. - Postbus 41 - 2260 AA - Leidschendam - Nederland - Tel. 070 3111422 - Fax 070 3202703 - Handelsreg: 27120091 - BTW: 005621409B01 - ir@fugro.com





---- --