Ingezonden persbericht


Persbericht

Bedank je zorgverleners op www.julliezijndebeste.nl!

PGGM start zoektocht naar 'Beste zorgafdeling van het Jaar'

PGGM en het Florence Nightingale Instituut vragen alle (ex-)patiënten, (ex-)cliënten en hun familieleden om hun favoriete zorgverleners te nomineren op www.julliezijndebeste.nl. Op deze site kan iedereen een digitale witte hartballon sturen naar zijn of haar persoonlijke favoriete zorgverlener. De actie duurt van 5 maart tot en met 18 april. De zorginstellingen en afdelingen die de meeste digitale ballonnen ontvangen, maken kans op de titel 'Beste zorgafdeling van het Jaar'. Martin van Rijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van PGGM, maakt op 12 mei, de Dag van de Verpleging, de 'Beste zorgafdeling van het Jaar' bekend.

Dank je wel

Met deze actie willen PGGM en het Florence Nightingale Instituut aandacht vragen voor de belangrijke rol van medewerkers in de sector zorg en welzijn. Iedereen komt vroeg of laat met ze in aanraking. Denk aan een ziekenhuisopname, ouders die in een verpleeghuis verblijven, de geboorte van een kind, of overlijden van een geliefde. Goed geholpen worden door een team van zorgverleners maakt vaak het verschil.

Beste zorgafdeling van het Jaar
De digitale ballon op www.julliezijndebeste.nl is een bedankje en meteen ook een nominatie voor de verkiezing 'Beste zorgafdeling van het Jaar'. De afdeling of praktijk die de meeste bedankjes ontvangt, dingt mee naar deze titel. Niet alleen het aantal bedankjes telt. Ook belangrijk is de reden van de nominatie, de bijzondere prestatie die is geleverd, de positieve onderlinge sfeer en samenwerking en het contact met patiënten en cliënten. Op de Dag van de Verpleging, 12 mei aanstaande, worden de drie beste afdelingen ontvangen op het Florence Nightingale Instituut in Zetten. Hier wordt bekend gemaakt wat de 'Beste zorgafdeling van het Jaar' is. Aan alle medewerkers van de drie genomineerde afdelingen wordt een voor deze gelegenheid ontworpen insigne uitgereikt. In de verkiezingsjury zitten onder meer Martin van Rijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van PGGM, Nannie Wiegman, directeur van het Florence Nightingale Instituut en Heleen Somford, winnares van de Florence Nightingale Medaille van het Internationale Rode Kruis in 1997.

Over PGGM
PGGM is sinds 1 januari 2008 een pensioenuitvoeringsorganisatie en vermogensbeheerder. PGGM verzorgt voor de sector zorg en welzijn de uitvoering van de pensioenregeling, waaronder het vermogensbeheer. PGGM heeft momenteel EUR 88 miljard pensioenvermogen belegd van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn.

Over Florence Nightingale Instituut
Het Florence Nightingale Instituut is een educatief centrum over de geschiedenis van de verpleging en verzorging. Het onderzoekt, verzamelt en draagt de kennis over de geschiedenis van de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen uit: door het aanbieden van educatieve programma's, het samenstellen van museale exposities, het beheer van een documentatiecentrum en het verrichten van historisch onderzoek.

Zeist, 4 maart 2008


---