Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Datum 4 maart 2008

ERIKS VERKOOPT RENCOL TOLERANCE RINGS

Per heden heeft ERIKS haar Rencol Tolerance Rings (RTR) activiteiten verkocht aan Saint-Gobain in Frankrijk. De verkoop omvat RTR Ltd. in het Verenigd Koninkrijk, RTR Japan Ltd. en het 51% controlerend belang in Rencol MMI Technology Pte. in Singapore.

RTR is een gespecialiseerde fabrikant en distributeur van tolerance rings. De omzet wordt vooral gerealiseerd in de hard disk drive en de automotive industrie. In 2007 heeft het bedrijf met 120 medewerkers een omzet van ca. GBP 11,3 miljoen gerealiseerd. De ontvangen koopsom (de enterprise value) bedraagt GBP 12,5 miljoen. De totaal ontvangen koopsom is gelijk aan de som van de operationele activa en de in november 2006 betaalde bedragen voor immateriële vaste activa en goodwill.

ERIKS heeft RTR gekocht als onderdeel van de acquisitie van Wyko in november 2006. Vanaf het begin was duidelijk dat de RTR-activiteiten niet tot de kernactiviteiten van de ERIKS-groep behoren. Wij verwachten dat RTR een succesvolle toekomst als onderdeel van de Saint-Gobain organisatie tegemoet gaat.

Voor uitgebreide informatie over de ERIKS-groep verwijzen wij naar onze website www.eriks.com

voor nadere informatie kunt u zich richten tot de heer J. van der Zouw, CEO en/of de heer J.G. de Boer, CFO

Van Raad van Bestuur ERIKS group nv
Telefoon 072 54 75 888


---- --