Ingezonden persbericht


Verbeterde TomTom WEBFLEET® van TomTom WORK is slimmer, interactiever en nog gemakkelijker in gebruik

CeBIT - Hannover, 4 maart 2008. - TomTom WORK, de business-to-business divisie van TomTom, introduceert vandaag een nieuwe en verbeterde versie van TomTom WEBFLEET. TomTom WEBFLEET is een toonaangevende webgebaseerde applicatie waarmee wagenparkbeheerders 24 uur per dag vanaf elke PC*, toegang hebben tot een voertuig- en ordermanagement systeem met uitgebreide rapportage mogelijkheden.

Gebruikers zullen ervaren dat de nieuwe TomTom WEBFLEET applicatie interactiever, intuïtiever en gemakkelijker in het gebruik is dan zijn voorganger. Het resultaat is dat alle waardevolle informatie in een handomdraai beschikbaar is hetgeen bedrijven slimmer en kosteneffectiever maakt.

Gebruikers kunnen nu kiezen uit verschillende kaarten: de TomTom WEBFLEET kaart die regelmatig wordt geupdate door de TomTom community met TomTom Map Share(TM) wijzigingen, of een satellietkaart die een realistisch beeld geeft tot op straatniveau. Doordat in één oogopslag de exacte locatie van alle voertuigen zichtbaar is en er onmiddellijk een bericht gestuurd kan worden naar één van deze voertuigen, betekent dit dat opdrachten altijd toegewezen worden aan de dichtstbijzijnde bestuurder. Daarnaast kan de zender op een slimme manier werk toewijzen, rekening houdend met actuele verkeersinformatie aangezien de TomTom WEBFLEET-kaart nu tevens up-to-date verkeersinformatie biedt.

Bij de nieuw ontworpen interface zijn toepassingen functioneel gegroepeerd voor specifieke taken die uitgevoerd moeten worden. Voor een snelle blik kan de gebruiker de kaart over het scherm slepen of de muis gebruiken om in en uit te zoomen.

"De nieuwe en verbeterde WEBFLEET applicatie van TomTom WORK brengt meer en betere intelligentie direct naar het hart van het bedrijf," zegt Thomas Becher, commercial director TomTom WORK. "Het creëert synergie tussen alle werknemers waardoor iedereen op effectievere, efficiëntere en productievere manier bijdraagt aan het eindresultaat."

TomTom WEBFLEET, hoofdzakelijk gericht op kleine en middelgrote bedrijven, is de kern van TomTom WORK's connected navigatieoplossing. Dit creëert een geïntegreerde en kosteffectieve verbinding tussen het hoofdkantoor van het bedrijf, de voertuigen op de weg en de back-office functies. Het maakt het volgende mogelijk:


* Efficiënte planning;

* Actuele 'tracking' van voertuigen en 'tracing' van verzendingen;
* Gemakkelijker samenstellen van rapporten over voertuiggebruik en het aantal gereden kilometers;
* Snelle en effectieve navigatie voor bestuurders; en
* Directe tweerichtingscommunicatie.

TomTom WEBFLEET kan gebruikt worden in diverse bedrijven en is in het bijzonder geschikt wanneer snelle reactietijden belangrijk zijn en in bedrijven waar het van belang is dat klanten op de hoogte worden gebracht van de voortgang.

De nieuwe TomTom WEBFLEET is beschikbaar in het 2e kwartaal van 2008.