Politie Amsterdam-Amstelland



Aanhouding voor diefstal bromfiets / Ceintuurbaan (04/03/08)

Een 14-jarige jongen uit Amsterdam is maandagmiddag op de Dusartstraat aangehouden nadat hij kort daarvoor op de Ceintuurbaan een bromfiets had gestolen.

Surveillerende agenten zagen de jongen terwijl hij probeerde de tweewieler te starten. Toen zij hem aanspraken bleek het vervoermiddel niet zijn eigendom. Daarop meldde zich ook de rechtmatige eigenaar die zijn brommer kort daarvoor onafgesloten op de Ceintuurbaan had geparkeerd om een slot te kopen in een winkel. De 14-jarige kreeg een proces-verbaal.

Mislukte overval op afhaalrestaurant / Pieter Calandlaan (04/03/08)

Een overval op een afhaalrestaurant aan de Pieter Calandlaan is maandagavond rond kwart voor elf mislukt omdat een personeelslid een toegangsdeur wist te sluiten. Daardoor konden de overvallers niet bij hem komen en vluchtten ze te voet weg.

Vermoedelijk waren de daders met vier of vijf personen. Eén van hen sprong over een balie en dreigde met een mes. Het in die ruimte aanwezige personeelslid wist zich snel terug te trekken in de zaak en sloot daarbij een tussendeur. Daarop dropen de overvallers af. Bureau Opsporing van district West heeft de zaak in onderzoek.