Gemeente Het Bildt


Basisscholen in het Bildt krijgen lesbrief over `de eerdappel'

06-03-2008 08:40

Op dinsdag 4 maart overhandigde Gerda Fokkema de lesbrief over `de eerdappel', van de stichting Bildtse aardappelweken en de commissie meertaligheid, aan Nel Haarsma, wethouder van de gemeente het Bildt. De lesbrief is bedoeld voor de basisschoolleerlingen van groep 6,7 en 8 op alle Bildtse scholen.

De gehele lesbrief is geschreven in de vier belangrijkste talen op het Bildt: Nederlands, Engels, Fries en uiteraard Bildts. De gemeente vindt het belangrijk om serieus met taalbeleid om te gaan.

De commissie meertaligheid en de stichting Bildtse aardappelweken heeft het thema `de eerdappel' in de lesbrief verwerkt omdat het jaar 2008 door de verenigde naties is uitgeroepen tot het jaar van de aardappel.

De leerlingen zullen de komende tijd aan de slag gaan met de lesbrief. De bedoeling van de lesbrief is om kinderen meer bij te brengen over de aardappel. Daarnaast krijgen de leerlingen onderwijs in vier verschillende talen. De gemeente het Bildt vindt het belangrijk om meertaligheid op scholen toe te passen.