Nieuwe distributeur Strida vouwfiets met visie voor Europa


AMSTERDAM, 20080304 -- Strida BV uit Nederland is sinds 1 maart 2008 verantwoordelijk voor de gehele verkoop en distributie van de Strida vouwfietsen in Europa. De Nederlandse organisatie die op succesvolle manier de van origine Engelse vouwfiets al vijf jaar in Nederland en België importeert gaat zich in eerste instantie richten op de Nederlandse, Engelse, Deense, Duitse en Belgische markt.

Visie
De Strida vouwfiets zal door een geselecteerd aantal dealers worden verkocht, die tevens de service verlenen aan de consument. Dit heeft als voordeel, boven het internet, dat er een mogelijkheid wordt gecreëerd om een proefrit te maken. Verder zal er gekeken worden naar flagship-stores waarbij alle modellen, accessoires en noviteiten van de Strida verkrijgbaar zijn. Het hoofdkantoor, gevestigd in Amsterdam garandeert dezelfde service en levertijden te handhaven als gewend. "Het serviceniveau en het gemak worden naar een hogere level gebracht", aldus Ties Carlier, mede-eigenaar van Strida BV.

Historie Strida
1989 ontwerpt Mark Sanders in Engeland de Strida 1 als oplossing voor verkeersproblemen. De vouwfiets voldoet aan alle gestelde eisen: gebruikersgemak, snel in- en uitklapbaar, lichtgewicht, een kevlar aandrijfriem en het gewichtloos vervoeren door gebruik te maken van de wielen. Het unieke design en de kwaliteit zorgen vanaf 1994 voor een goede verkoop en naamsbekendheid.

Tussen 1998 en 2003 ontstaan achtereenvolgens de Strida 2/ 3/ 3.1 en 3.2. De vouwfiets wordt comfortabeler, het frame van aluminium en het stuur inklapbaar. Individualiteit en flexibiliteit worden doorgevoerd in accessoires. In 2001 verhuisd de productie naar Ming Cycle industrial Co., ltd in Taiwan, een van de grootste producent van fietsen van de wereld.

In maart 2007 wordt ook de Strida 5.0 groot geïntroduceerd in Nederland en België. De vouwfiets is, waar nodig, aangepast aan de West-Europese markt door onder andere gebruik te maken van licht metalen wielen en schijfremmen. De Strida 5.0 zal binnen afdoende tijd ook in de rest van Europa verkrijgbaar zijn.