Gemeente Elburg


Informatieavond minimabeleid gemeente Elburg

Op 4 maart 2008 wordt er in gemeenschapscentrum 't Huiken een informatieavond gehouden over het minimabeleid van de gemeente Elburg. De informatieavond is vrij toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Elburg, als ook voor maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor burgers met een minimuminkomen.

De afdeling Sociale en Burgerzaken zal die avond in een korte presentatie een beeld schetsen van de mogelijkheden die het gemeentelijk minimabeleid biedt. Denk daarbij aan het aanvragen en ontvangen van een uitkering, (financiële) ondersteuning van inwoners met een minimuminkomen, tegemoetkoming in de woonlasten of de mogelijkheden van schuldhulpverlening.

Ook de Adviesraad Sociale Zaken zal een presentatie verzorgen over zijn werkzaamheden. De adviesraad Sociale Zaken behartigt de collectieve belangen van burgers uit de gemeente Elburg die een beroep doen op voorzieningen die door de afdeling Sociale en Burgerzaken worden verstrekt en geeft, gevraagd en ongevraagd, advies aan burgemeester en wethouders als het gaat om de vorming, uitvoering, controle en evaluatie van beleid.

Uiteraard is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen, zowel aan de vertegenwoordigers van de afdeling Sociale en Burgerzaken als aan de leden van de Adviesraad.

De informatieavond vangt aan om 19.30 uur in gemeenschapscentrum 't Huiken, Lange Wijden 33, 8081 VS Elburg.

U bent van harte welkom !