Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Leidschendam, 4 maart 2008

Vice-premier Bos neemt Europese agenda 2008 voor winkeliers in ontvangst

Vice-premier en minister van Financiën, Wouter Bos, heeft vanmiddag in Brussel de Europese agenda 2008 voor winkeliers in ontvangst genomen. De brochure werd overhandigd door Patricia Hoogstraaten, bestuurslid van Platform Detailhandel Nederland.

Hoogstraaten verzocht Bos om bij het Europese programma voor reductie van administratieve lasten te zorgen dat ook Nederlandse winkeliers profiteren. Hoogstraaten stelde dat winkeliers graag zien dat er flink gesnoeid wordt in de verplichtingen die ze hebben ten aanzien van het aanleveren van statistische gegevens over het goederenverkeer tussen de lidstaten van de Europese Unie.

In een reactie zei vice-premier en minister van Financiën Bos dat: Nederland in Brussel actief is met het inbrengen van voorstellen voor het terugdringen van administratieve lasten. De suggesties van winkeliers nemen we daarbij graag mee.

Bos is als minister van Financiën nauw betrokken bij het actieplan van de Europese Commissie om in de periode van 2007 tot 2012 in de Europese Unie de administratieve lasten voor bedrijven met 25% te reduceren.

De Europese agenda 2008 voor winkeliers is een initiatief van Platform Detailhandel Nederland. De brochure geeft een overzicht van belangrijkste onderwerpen die voor winkeliers in 2008 in Brussel spelen. Het gaat onder meer om betalingsverkeer, winkelcriminaliteit, bereikbaarheid, regeldruk, consumentenbescherming en handelsbeleid.

----------
Het Platform Detailhandel Nederland is het samenwerkingsverband van de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland en de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Het Platform vertegenwoordigt alle winkeliers van Nederland. Het gaat om 120.000 winkelbedrijven die met 710.000 werknemers circa 75 mrd euro per jaar omzetten. Daarmee is de detailhandel de grootste bedrijfstak in Nederland.