Ingezonden persbericht


Nobelprijswinnaars spreken op FYSICA 2008

Op FYSICA 2008 zullen beide winnaars van de Nobelprijs voor de Natuurkunde 2007, Albert Fert en Peter Grünberg, een lezing geven. Als kroon op het toch al zeer hoge niveau van de sprekers tijdens FYSICA 2008.

FYSICA is het jaarlijkse symposium van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging. FYSICA 2008 (www.fysica.nl) wordt gehouden op 18 april 2008 in 'De Vereeniging' te Nijmegen. Alle lezingen zijn gericht op een algemeen natuurkundig publiek: studenten, docenten en fysici werkzaam in onderzoek en bedrijfsleven.

Op FYSICA 2008 zullen naast beide Nobelprijswinnaars nog een aantal prijswinnaars acte de présence geven: Physicaprijswinnaar Wim van Saarloos zal de Physicalezing uitspreken en ook houdt de winnares van de Minervaprijs 2008, Marika Taylor, een lezing. Ook de andere sprekers zullen boeiende voordrachten geven.

's Middags zijn er diverse parallelle focussessies met tal van interessante sprekers. De thema's van de focussessies zijn:


· Controversies in Physics;


· Physics of life;


· Nanophyisics;


· Astroparticle Physics;


· Studentensessie.

Gedurende de gehele dag is er de FYSICA-markt waar verschillende organisaties zich presenteren.

FYSICA 2008 zal worden afgesloten met een avondlezing door Jan Zaanen (winnaar Spinozaprijs 2006) over 'Het universum in een korreltje roest'. Deze voordracht is zeer geschikt voor zowel natuurkundigen als niet-natuurkundigen.

===============================================



Ingezonden persbericht