Gemeente Beverwijk


07-02-2008 Stedenbouwkundig plan Waterwijk in inspraak

Op woensdag 5 maart 2008 vindt een inspraakavond plaats over het stedenbouwkundig plan voor deelplan De Waterwijk in de Broekpolder. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het Stadskantoor in Beverwijk. Het college van burgemeester en wethouders hebben dit vandaag besloten. Alle belanghebbenden zijn van harte welkom.

Het deelplan Waterwijk ligt centraal in de Broekpolder. De toekomstige bewoners komen dan ook midden in de Broekpolder te wonen en hebben daarmee alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik. Voorbeelden hiervan zijn winkels, sociale en medische voorzieningen, onderwijsvoorzieningen, kinderopvang en sportaccommodaties. Binnen de wijk is gezocht naar een goede afstemming tussen de verschillende functies. Zo is er ruimte voor spelen, recreëren, parkeren en verkeren.

Centraal in Waterwijk komt de multifunctionele accommodatie (MFA). Hierin komen twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, een naschoolse opvang en een sportaccommodatie.

De Waterwijk is tot aan het omringende water bebouwd met woningen die soms met de gevel in het water staan en vaak ook tuinen hebben aan het water. Door de wijk lopen twee fietsroutes. Eén daarvan loopt vanaf het toekomstige Aagtenpark (voormalige belten) naar het Europaplein. De andere route betreft de verbinding met het archeologisch park de Vlaskamp en de Citadel. Beide routes ontmoeten elkaar bij het MFA.

De wijk wordt voor autoverkeer op twee plaatsen ontsloten op de Laan van Archeologie. De Laan van Archeologie begint bij de rotonde bij de tunnel Laan der Nederlanden en loopt vandaar richting Heemskerk. Fietsers kunnen aan verschillende kanten het deelplan in en uit.