Gemeente Utrecht

Datum: 25 februari 2008

De Utrechtse Singel in stadhuis

Singel, Singelpark, Zocherpark.... Utrecht heeft vele namen voor één van de mooiste parken van Nederland. Rijksmonument en intensief gebruikt door wandelaars en joggers. Een park met een uitzonderlijk aantal kapitale bomen en overal verrassende vergezichten. De Utrechtse fotografe Angeliek de Jonge maakte tweeëneenhalf jaar lang foto's in het park. Het stadhuis toont een selectie.

Aanleiding voor dit project is het boek 'De Singel van Utrecht, een wandeling' door Kees Visser, auteur van enkele boeken over bouwen en wonen in Utrecht. Visser tekent verhalen op van deskundigen, bezoekers, markante Utrechters en omwonenden. Zoals van cineast Jos Stelling: "Het merkwaardige is dat die Singel zo vanzelfsprekend is." Of oud-wethouder Willem van Willigenburg, die vertelt hoe hij er in zijn jeugd in een step met zijspan van de hellingen afraasde.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) van woensdag 5 maart tot en met donderdag 27 maart 2008.