Universiteit Maastricht

Persberichten 2008

26 februari 2008
UM start met twee unieke masters in september
Presentatie tijdens Master's Meetings 5 maart

Met ingang van het volgend studiejaar biedt de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht twee unieke nieuwe masteropleidingen aan. Beide opleidingen zijn om verschillende redenen onderscheidend: EU Law in the World Economy is een samenwerking met een gerenommeerde buitenlandse instelling, de master Intellectueel Eigendomsrecht en Kennismanagement is een opleiding voor juristen èn technisch wetenschappers. De nieuwe opleidingen worden gepresenteerd tijdens de UM Master's Meetings op woensdag 5 maart, waar informatie wordt gegeven over alle masteropleidingen die de Universiteit Maastricht aanbiedt.

In de master EU Law in the World Economy werkt de UM samen met de Warwick Law School. De opleiding is bedoeld voor bachelors (rechten of verwante discipline) die zich willen specialiseren in EU-recht en de rol van de Europese Unie in de wereldeconomie. Op kleine afstand van Brussel en Londen, de twee belangrijkste juridische, economische en politieke centra in Europa, kunnen zij aan twee wereldberoemde instellingen voor hoger onderwijs kennismaken met de cultuur en ideeën van het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk. De studie geeft afgestudeerden toegang tot de beroepspraktijk en is een uitstekende voorbereiding op een loopbaan bij een Europese of internationale instelling.

De master Intellectueel Eigendomsrecht en Kennismanagement is de enige opleiding waarin juristen samen met mensen met een technisch-wetenschappelijke achtergrond een opleiding volgen op het gebied van het intellectuele en industriële eigendom. Het gaat in principe om twee elkaar aanvullende masters: een LLM opleiding voor juristen, kennismanagers en mensen werkzaam op het gebied van technologie-overdracht die zich verder willen bekwamen in intellectueel en industrieel eigendomsrechten, en een MSc opleiding die technici, biologen, scheikundig ingenieurs, enz. de mogelijkheid biedt zich te specialiseren in intellectueel eigendomsrecht en daarvoor in aanmerking komende wetenschappers en technici voorbereidt op het European Qualifying Exam. Beide opleidingen hebben hun eigen specialisatie en zwaartepunt, maar een groot aantal blokken wordt gemeenschappelijk aangeboden, zodat juristen en niet-juristen leren samenwerken over de grenzen van hun disciplines heen. Het Stockholm Network ondersteunt de opleidingen door drie beurzen van elk US$9000 ter beschikking te stellen aan talentvolle postdocs die een uitstekend paper indienen op het gebied van intellectueel eigendomsrecht en farmaceutica.

Noot voor de pers:
Klik hier voor meer informatie over de Master's Meetings. Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht: tel. 043 388 3259, e-mail communications@law.unimaas.nl
De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.