Gemeente Lelystad

Slotdebat Speak Up 5 maart in raadzaal

Op 5 maart vindt in de raadzaal in het stadhuis om 15.00 uur het grote slotdebat plaats van het project Speak Up: the challenge. Hierbij gaan jongeren met elkaar in debat om een heus geldbedrag te besteden, zoals dat doorgaans gebeurt in de gemeenteraad.

De aftrap voor het project Speak Up: the challenge is 4 februari gedaan in de Underground. Dit jaar doen leerlingen mee van vier scholen, de SGL, Arcus, de Rietlanden en Groenhorst.

Raadslid als mentor

De leerlingen hebben ieder een raadslid als mentor toegewezen gekregen. Iedere school levert 12 leerlingen die aan het project werken. De opdracht is het ontwikkelen van een projectplan dat voor en door jongeren moet zijn. De winnaar krijgt 5000 euro om het plan ook daadwerkelijk te realiseren. Na de start op 4 februari zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het bedenken van een plan.

Campagnebudget

Verder kreeg iedere groep een campagnebudget van 250 euro om hun plan onder de aandacht te brengen. Het plan met de meeste stemmen wint, dus de leerlingen moeten ook zoveel mogelijk achterban verzamelen. Op 5 maart is het grote slotdebat. Belangstellenden zijn dan van harte welkom. U kunt de voortgang van het project volgen via de website www.speakuplelystad.nl

---