Gemeente Goes

Presentatie 'Bevelands Welvaren'

Op woensdag 5 maart 2008 is om 20.00 uur de presentatie van het boek `Bevelands Welvaren'. De eerste exemplaren van het boek worden overhandigd aan de burgemeesters van de Bevelandse gemeenten.

Het boek is uitgeven door Uitgeverij Het Paard van Troje. Tevens wordt de tentoonstelling Aquarellen van Danker Jan Oreel geopend door de loco-burgemeester van Goes, de heer M.K. Dieleman.

Inkijkjes in dorps- en stadsleven

Het boek Bevelands Welvaren voert de lezer langs de plaatsen van Noord- en Zuid-Beveland voor een aangename tocht met prachtige inkijkjes in het dorps- en stadsleven van weleer.

Uit de volksmond en uit de oude archieven zijn beschrijvingen van plaatsen, speciale gebeurtenissen en anekdotes over bijzondere personen op een smaakvolle wijze bijeengebracht. Tijdens de presentatie van het boek vertelt Boudewijn Boonman over een schoolreisje aan het begin van de 19e eeuw. Het is een verhaal uit 1896 over een reis van Wemeldinge naar Vlissingen.

Aquarellen van Danker Jan Oreel

Om een impressie te krijgen van het dorps- en stadsleven zijn de verhalen in het boek

geïllustreerd met sfeervolle oude fotos en aquarellen van de Kloetingse kunstenaar Danker Jan Oreel. De aquarellen worden tentoongesteld in de hal van het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan 2. De tentoonstelling duurt tot eind april en is te bezichtigen tijdens de openingstijden.

Prijsvraag

Aan de tentoonstelling is een prijsvraag verbonden. De prijsvraag bestaat uit het achterhalen van de plekken die op de verschillende tekeningen afgebeeld zijn. Het paard van Troje stelt voor de prijswinnaars vijf maal het boek Bevelands Welvaren ter beschikking.