Gemeente Utrecht

Extra geld voor inzet Millenniumdoelen

Gemeente Utrecht wil samen met organisaties, particulieren en bedrijven een steentje bijdragen aan de realisering van de Millenniumdoelen. Daarom stelt zij ¤ 33.0000,00 beschikbaar voor een verdubbelingsregeling waarmee organisaties in Utrecht hun ingezamelde fondsen kunnen laten verdubbelen. Het project moet dan uiteraard wel bijdragen aan de realisering van de Millenniumdoelen.

Daarnaast sluit de gemeente een samenwerkingsovereenkomst met ontwikkelingsorganisatie IMPULSIS en COS Utrecht. IMPULSIS draagt eenzelfde bedrag van ¤ 33.000,00 bij. Zo wordt ¤ 3.000,00 die wordt ingezameld voor een ontwikkelingsproject verhoogd tot ¤ 9.000,00. Scholenn, buurtcomités, winkeliersverenigingen of andere organisaties kunnen hun aanvraag voor verdubbeling indienen bij het loket COS Utrecht. IMPULSIS ondersteunt de geschikte aanvragen met advies en verdere expertise.

Woensdag 5 maart tekent wethouder Robert Giesberts de samenwerkingsovereenkomst en worden de regels bekend gemaakt via de website www.utrecht.nl/internationaal en www.cosutrecht.nl. De gemeente nodigt organisaties uit hun activiteit voor verdubbeling te presenteren aan COS Utrecht.

Utrecht heeft zich in april 2007 uitgeroepen tot Millenniumgemeente en probeert via verschillende acties de Millenniumdoelen onder de aandacht te brengen en bewoners te stimuleren een bijdrage te leveren aan het behalen van de doelen. Bestrijding van extreme armoede, alle kinderen naar de basisschool en een duurzaam milieu krijgen prioriteit in Utrecht. Met de verdubbelingsregeling worden particuliere organisaties in Utrecht gestimuleerd zich echt in te zetten om de Millenniumdoelen te realiseren.



Gemeente Utrecht