Gemeente Beuningen


Klankbordgroep Winssen gaat scenario's bespreken In september 2007 is een klankbordgroep aan het werk gegaan met als opdracht aan het gemeentebestuur advies uit te brengen over een structuurvisie voor Winssen. In die visie komt tot uitdrukking hoe het dorp zich de komende tien tot vijftien jaar moet gaan ontwikkelen.

De groep is inmiddels een aantal keren bijeen geweest en heeft zich onder meer verdiept in de thema's woningbouw en leefbaarheid. Ook het onderwerp vergrijzing is aan de orde geweest. Op 13 maart is de eerstkomende vergadering. Dan zal de groep een aantal ontwikkelscenario's bespreken, die op dit moment worden voorbereid. Vragen zullen bijvoorbeeld zijn in hoeverre moet worden vastgehouden aan de huidige lintbebouwing, in welk tempo en waar gebouwd gaat worden en hoe kan worden ingespeeld op ontwikkelingen rond de zandwinning.

Als de groep tot een eerste keuze over een ontwikkelrichting is gekomen, wordt een bewonersbijeenkomst gehouden. Naar verwachting zal dat in juni zijn.

De vergaderingen van de klankbordgroep zijn openbaar. De eerstvolgende is op 13 maart in Gasterij de Arend en begint om 20.00 uur.

Meer informatie over dit project is te lezen onder Projecten > Winssen > Structuurvisie Winssen.