Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Big Brothers, Big Sisters

Big Brothers, Big Sisters (BBBS), een Rotterdamse organisatie die vrijwilligers/mentoren koppelt aan kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar, is op zoek naar vrijwilligers.

BBBS helpt jongeren die om uiteenlopende redenen extra aandacht en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen ondernemen ze leuke dingen, zoals winkelen, sporten, koken, spelletjes doen, musea bezoeken, maar ook gewoon praten. Het uitgangspunt is dat de Big Brother of Big Sister een maatje is op wie het kind of de jongere kan bouwen. Het gaat vooral om de positieve aandacht die gegeven wordt. Door het werk van BBBS is uit onderzoek gebleken dat 52% van de jongeren minder geneigd is om school te verlaten. Daarnaast is 27% van de jongeren minder geneigd om aan alcohol of drugs te beginnen, over het algemeen zelfredzamer en heeft meer zelfvertrouwen ontwikkelt.

Wat voor vrijwilligers zoekt BBBS?
De vrijwilligers die men zoekt moeten minimaal 21 jaar zijn. Zij worden uitgenodigd voor een introductieavond. Vervolgens worden zij via een training op hun taak voorbereid. Voor hun werk kunnen zij terugvallen op een begeleider als er vragen zijn of als de aangetroffen problematiek niet voor een vrijwilliger te behappen is. De vrijwilligers ontvangen de Rotterdampas, vrijkaarten of reducties op kaartjes voor onder andere voetbalwedstrijden, musea en andere culturele instellingen. Wilt u zich inzetten als Big Brother of Big Sister, neem dan contact op met de organisatie van BBBS op (010) 4049608 of kijk op de website www.bbbs-rotterdam.nl