Gemeente Soest

Burgerjaarverslag 2007

Datum: 05/03/2008

'Basis voor ontwikkeling'

Burgerjaarverslag 2007 huis-aan-huis

Op woensdag 5 maart verschijnt het Burgerjaarverslag 2007. Deze keer in de vorm van een krant en huis-aan-huis verspreid. Dit om zoveel mogelijk inwoners van Soest en Soesterberg te bereiken.

Met het burgerjaarverslag legt burgemeester Noordergraaf verantwoording af over gedane zaken in het afgelopen jaar. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn veiligheid, inburgering, gemeentelijke dienstverlening en burgerparticipatie. Ook is er speciale aandacht voor de zeven wijken en het dorp Soesterberg.

Volgens de burgermeester is 2007 vooral een jaar waarin een basis is gelegd voor de toekomst. Het was het eerste jaar waarin daadwerkelijk is begonnen met uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Een jaar waarin de langetermijnvisie voor de detailhandel is vastgelegd en ook een besluit is genomen over de visie op wonen voor de komende jaren.

Ook is en wordt er veel tijd en energie besteed aan de herinrichting van vliegbasis Soesterberg, mede bepalend voor de toekomst van het dorp Soesterberg.

Er is in 2007 veel bereikt en gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld aanleg van een glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen, afronden van nieuwbouw van basisschool De Startbaan, herinrichting van Park Honsbergen en op norm brengen van de straatverlichting. Verder zijn onder andere nieuwe wijkbeheerteams gestart in Soest-Zuid en Boerenstreek, alle wijken hebben nu een eigen wijkbeheerteam van enthousiaste bewoners die meedenken over hoe hun wijk nog beter kan.

Reageren

Burgemeester Noordergraaf hoort graag wat u van het burgerjaarverslag in nieuwe vorm vindt.

U kunt hiervoor de reactiebon op de achterkant van het burgerjaarverslag gebruiken of online het reactieformulier invullen.

Digitale versie

U kunt een digitale versie van het burgerjaarverslag downloaden:
* Burgerjaarverslag 2007: Basis voor ontwikkeling U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader

.