Gemeente Coevorden

Aanslagen onroerend zaakbelasting 2008 gemiddeld 2 euro te hoog

De aanslagen voor de onroerend zaakbelasting, die de gemeente Coevorden enkele weken geleden voor 2008 heeft verstuurd, zijn abusievelijk gebaseerd op een verkeerd tarief.

De gemeenteraad heeft ozb-tarieven vastgesteld van EUR 2,34 (voor gebruikers) en EUR 2,92 (voor eigenaren). Door een fout in de administratieve verwerking zijn deze tarieven verhoogd met het prijsindexcijfer van 1,25 procent. Hierdoor is een tarief van respectievelijk EUR 2,37 en EUR 2,95 in rekening gebracht.

Deze fout heeft tot gevolg dat de ozb-aanslag voor een eigen woning gemiddeld EUR 2,00 te hoog is uitgevallen. Alle eigenaren van een eigen woning of bedrijfspand in de gemeente Coevorden ontvangen binnen enkele weken een brief van de gemeente Coevorden met een vermindering van de onroerende zaakbelasting van 1,25 procent.

De ozb-tarieven zijn door de gemeenteraad op 6 november 2007 vastgesteld. De raad besloot het tarief van de onroerende zaakbelasting van afgelopen jaar te handhaven. De gemiddelde waarde van een woning in de gemeente Coevorden is EUR 168.000 en van een bedrijfspand EUR 900.000.

De gemeente Coevorden heeft in totaal ruim 16.500 aanslagen van de gemeentelijke belastingen verstuurd. De aanslagen van de gemeentelijke belastingen zoals de afvalstoffenheffing en het rioolrechten zijn wel correct verwerkt. Ook alle huurders in de gemeente Coevorden, hebben een correcte gemeentelijk belastingaanslag ontvangen, omdat zij geen onroerend zaakbelasting hoeven te betalen.