Gemeente Dongen


Uitweg GfK aan Middellaan blijft

Het college van B&W heeft in overleg met GfK Panel Services Benelux besloten de uitweg van het marktonderzoekbedrijf aan de Middellaan te handhaven. In de plannen voor de nieuwe rotonde was eigenlijk een vijfde tak opgenomen ter hoogte van het kantoorgebouw van GfK. Maar de uitweg bevalt eigenlijk zo goed, dat we hem willen behouden. Daarom hebben we ermee ingestemd de extra tak op de rotonde te laten vervallen, aldus wethouder Ad Stoop.

Begin dit jaar hebben de gemeente en GfK om de tafel gezeten om de situatie te bespreken. Belangrijkste argumenten voor het handhaven van de uitweg is eenduidigheid, herkenbaarheid, doorstroming en veiligheid voor zowel automobilisten en fietsers. Hoe de definitieve situatie eruit komt te zien, is nog niet bekend. De gemeente maakt op basis van het collegebesluit een nieuw ontwerp. Hiervoor volgt de gemeente de vereiste (inspraak)procedures. Voorop staat in ieder geval dat het bestemmingsverkeer voor GfK via de Middellaan wordt afgewikkeld, zodat de wijk West 1 niet wordt belast.

Planning
Om de rotonde aan te leggen, vraagt de gemeente subsidie aan bij de Provincie Noord-Brabant. Dit gebeurt in oktober 2008. In 2009 staat de aanleg van de rotonde gepland. Omdat de verkeerslichteninstallatie op de Middellaan technisch niet in orde was, is deze vorig jaar aangepast. Wachten op de nieuwe rotonde was niet verantwoord.

Procedures
Voordat de aanleg van de rotonde begint, lopen er nog enkele procedures. Er zijn bijvoorbeeld bezwaren tegen de vrijstelling van het bestemmingsplan en tegen de bouwvergunning van de geluidswal. De rechtbank heeft deze beroepen nog in behandeling. De procedures voor de aanlegvergunning van de noodweg en het verkeersbesluit zijn inmiddels zonder bewaren afgerond.

Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met de heer M. Cruijssen, (0162) 38 33 34 of via mcruijssen@dongen.nl