Gemeente Moerdijk


04-03-2008: Verstaat u mij? gaat van start

Verstaat u mij? Dat is de titel van het programma rondom de campagne van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het is een serie ontmoetingen tussen Moerdijkse inwoners, belangenbehartigers en ambtenaren met verschillende achtergronden door en voor inwoners. De gemeente organiseert deze ontmoetingen om na te gaan of we ons op de juiste golflengte bevinden.

De gemeente Moerdijk is op dit moment bezig met het opstellen van het Beleidsplan Maatschappij. Met dit plan zet de gemeente de volgende stap in de uitvoering van de Wmo. Met de Wmo regelt de gemeente een aantal taken op het gebied van zorg, zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

De maanden maart en april heeft de gemeente uitgeroepen tot maand met en voor haar inwoners! Gedurende deze maanden vinden er in de gemeente een aantal activiteiten plaats waarvoor iedereen uit de gemeente uitgenodigd wordt. Alle huishoudens in de gemeente Moerdijk krijgen volgende week op de Moerdijkse Bode een uitnodiging.

De themas armoede, opvoeding, eenzaamheid en laaggeletterdheid staan tijdens de campagnemaand centraal. De ideeën, suggestie en meningen die voortkomen uit de sessies worden door de gemeente verzameld en waar nodig meegenomen in het beleidsplan.

Het programma vindt u in de bijlage van dit persbericht. Het programma is opgezet als taalcursus en wordt begeleid door het beleidstheater.

Inwoners kunnen zich nu al voor de diverse sessies aanmelden via de mail wmotheater@moerdijk.nl of telefonisch via 0168 373600 (tijdens kantooruren). Aanmelden is verplicht vanwege het beperkt aantal beschikbare plaatsen per locatie. De fototentoonstelling Schraal van fotograaf Geert van Kesteren is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, van 17 maart tot en met 18 april.