Persberichten stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 05-03-2008

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets te koop aanbood.

Tijdens de surveillance zagen agenten in burger dat een man op de Albatrosstraat met een bijna nieuwe ligfiets aan het slepen was. De agenten volgden de man en zagen dat hij in een horecagelegenheid aan de Jutfaseweg probeerde de fiets te verkopen. Toen dat niet lukte, ging de man weer naar buiten en vroeg aan één van de agenten in burger of hij een fiets voor weinig wilde kopen. De agent maakte zich bekend en hield de 26-jarige fietsendief uit Wijk bij Duurstede aan. De verbaasde dief werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT Op de Koningin Wilhelminalaan heeft de politie dinsdagavond een bromfietscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 31 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleek dat 26 bestuurders alles prima in orde hadden. Voor de overige vijf bestuurders schreef de politie bekeuringen uit voor onder andere, een te hoge constructiesnelheid, ondeugdelijke remmen, gladde banden en het niet dragen van de helm.

Beroving

UTRECHT In een parkeergarage aan het Jaarbeursplein vond dinsdagavond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 58-jarige vrouw uit België wilde omstreeks 19.30 uur in haar auto stappen in een parkeergarage aan het Jaarbeursplein. De vrouw zag in haar ooghoek een man op haar af komen lopen. Ze stapte snel in haar auto en vergrendelde de deuren. De man sloeg de ruit in van het rechter portier en pakte de tas van de vrouw uit haar handen.

De politie zoekt getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Zamenhofdreef heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Rond 11.55 uur zag personeel van een winkel aan de Zamenhofdreef dat een man zich verdacht gedroeg. De man stopte een aantal blikjes in zijn zak en probeerde zonder af te rekenen de kassa te passeren. Het personeel greep in en hield de 47-jarige man uit Utrecht aan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de Utrechter meegenomen voor verhoor.

Verkeersongeval

UTRECHT- Aan de Tractieweg heeft op dinsdagavond een aanrijding plaats gevonden tussen twee autos.

Rond 18.35 uur reed een 27-jarige automobilist uit Utrecht over de Vlampijpstraat, in de richting van de Tractieweg. Op dit moment reed een 34-jarige automobilist uit Utrecht op de

Tractieweg, in de richting van de Vlampijpstraat. In de bocht Vlampijpstraat / Tractieweg reed zij rechtdoor en kwam hierdoor op de linker weghelft, waardoor de twee bestuurders tegen elkaar botsten. De ter plaatse gekomen politie constateerde dat de 27-jarige Utrechter niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook was zijn voertuig niet verzekerd, tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De bestuurders hebben aan de botsing geen letsel over gehouden, wel schade aan beide voertuigen.

Autokraak

UTRECHT- Surveillerende agenten hebben op dinsdagmiddag twee jongen aangehouden omdat zij mogelijk een autokraak wilden plegen.

Twee jongens, 15 en 16 jaar uit Utrecht, reden omstreeks 15.45 uur met een scooter over de Ravellaan en keken in geparkeerde voertuigen. Het kenteken van de scooter was afgeschermd. Bij het zien van de agenten schrokken zij en gooiden een stuk baksteen weg. Hierop zijn de jongens aangehouden voor een poging van auto-inbraak. De 16-jarige bestuurder was tevens niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen het tweetal is een proces-verbaal opgemaakt.