Gemeente IJsselstein


Verkeersbesluiten

Extra parkeerplaatsen Maassingel en Bangkoksingel

Datum: woensdag 5 maart 2008
College besluit tot komen extra parkeerplaatsen op de Maassingel en Bangkoksingel.

Maatregelen
De gemeente heeft de volgende besluiten genomen om de parkeerproblemen in Zenderpark-West aan te pakken:

1. aanleggen van haakse parkeerplaatsen aan het westelijke eind van de Maassingel en de Bangkoksingel, zoals bij de Jacob van Maerlantstraat
2. Versmallen van de uitritconstructies van de Maassingel en Waalsingel naar de Schepenensingel en tegelijkertijd aanleggen van vier extra parkeerplaatsen

3. Instellen van een parkeerverbod op de zuidzijde van de Maassingel en de Bangkoksingel.
Het parkeerverbod wordt op straat zichtbaar gemaakt door het aanbrengen van een gele onderbroken streep op de trottoirbanden langs de Maassingel en de Bangkoksingel.
Samenwerking met bewonersgroepen
Deze besluiten zijn ontstaan uit de jarenlange samenwerking met bewonersgroepen. Eerdere voorstellen en plannen bleken zeer kostbaar en ingrijpend voor het beeld van de beide singels en daarom niet haalbaar. De bewonersgroep Zenderpark-Zuid heeft vervolgens gewerkt aan een alternatief voorstel. Dit is uitgewerkt in een bewonersenquête waaruit bleek dat bewoners, naast het oplossen van de parkeerproblemen, ook de wens hebben het groen langs de Maassingel en de Bangkoksingel zoveel mogelijk te behouden.
Terinzagelegging en zienswijzen indienen
De besluiten liggen, ter voldoening aan het bepaalde in art. 3:12 Algemene wet bestuursrecht, van 5 maart t/m 15 april 2008 ter inzage bij de afdeling Inwonerszaken. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze op het ontwerpbesluit aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken.