Politie Haaglanden

Persberichten 5 maart

Haaglanden, 05-03-2008

Vermiste vrouw terecht
Den Haag De sinds maandagmorgen 3 maart vermiste 50-jarige Hannelore (Hannie) Schouten-Franken is weer terecht. De vrouw had maandagmorgen om 08.10 uur nog een afspraak op de Stationsweg waarvandaan zij omstreeks 09.00 uur vertrok naar een onbekende bestemming. Sindsdien ontbrak van haar ieder spoor. Medewerkers van politie Haaglanden kregen woensdag 5 maart een tip over haar verblijfplaats. De vrouw maakt het naar omstandigheden goed. Over haar verblijf van de afgelopen dagen wil zij vooralsnog niets vertellen. Voor de vrouw wordt in samenwerking met haar familie voor opvang gezorgd.

Drie aanhoudingen voor oplichting
Den Haag Drie Roemenen in de leeftijd van 18, 28 en 32 jaar zijn dinsdagmiddag 4 maart rond 15.30 uur aangehouden voor mogelijke oplichting c.q. venten. Eén van de verdachte, een Roemeense vrouw van 28, had een agent in burger geprobeerd een nepgouden ring te verkopen. De agent heeft de vrouw en haar twee companen met de auto gevolgd, terwijl hij zijn collegas waarschuwde. De auto met het drietal werd staande gehouden op de Weimarstraat, waar de Roemenen aangehouden werden. De vrouw bleek in een winkel aan de Weimarstraat eveneens geprobeerd te hebben de ring te verkopen. Het drietal is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

75% automobilisten rijdt keurige snelheid
Den Haag De politie hield dinsdagavond 4 maart tussen 20.00 en 23.00 uur een snelheidscontrole op de Van Alkemadelaan. In totaal zijn 333 passanten gecontroleerd. Van hen overtraden 82 bestuurders de maximale snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u. De overtreders vinden binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Fietsendieven aangehouden
Den Haag Op aanwijzing van een getuige hielden agenten dinsdag 4 maart omstreeks 19.30 uur twee fietsendieven aan. Een 31-jarige Hagenaar kwam om 19.00 uur op de Wagenstraat terug bij zijn fiets, toen bleek dat deze was gestolen. Een oplettende getuige had echter gezien dat de fietsendief met de fiets een flat aan de Wagenstraat was binnengegaan. Samen met twee agenten ging de aangever poolshoogte nemen. Juist op het moment dat zij de hal van de flat ter onverrichter zake wilden verlaten, ging de liftdeur open en kwamen er twee mannen naar buiten die ieder een fiets droegen. De aangever herkende onmiddellijk zijn fiets waarop de mannen, Hagenaars van 23 en 32 jaar, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Geweldpleger aangehouden
Den Haag Een 25-jarige Hagenaar werd woensdagmorgen 5 maart omstreeks 02.00 uur aangehouden bij de EHBO van een Haags ziekenhuis omdat hij vlak daarvoor zijn 26-jarige vriendin had mishandeld. Agenten werden naar het ziekenhuis geroepen omdat daar een vrouw werd behandeld aan verwondingen die door haar vriend waren toegebracht. De man zou eveneens bij het ziekenhuis aanwezig zijn. Agenten troffen de man aan voor de EHBO en hielden hem aan. Op aanwijzing van de vriendin werd in de woning een mes aangetroffen waarmee zij door de Hagenaar gestoken zou zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Op de knieën voor lood
Den Haag Naar aanleiding van een melding dat iemand leidingen uit de grond trok op een bouwterrein aan de Paardenburgstraat, gingen agenten dinsdagmiddag 4 maart omstreeks 13.15 uur poolshoogte nemen. Op het bouwterrein zagen zij een man op zijn knieën zitten achter een grote hoop losse kabels. De man stripte met een klauwhamer leidingen en had in zijn sporttas al een aantal stukken lood verzameld. De agenten hielden de man, een 35-jarige Hagenaar, aan waarop hij verklaarde dat hij lood zocht omdat dit nog best wat waard is. Vanaf het bouwterrein zijn recent al vaker leidingen en metaal gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Gek op bloemen!
Den Haag Klanten van een tankstation aan de Hoefkade hielden dinsdagavond 4 maart omstreeks 22.30 uur een 20-jarige Hagenaar aan nadat deze had geprobeerd een bos bloemen te stelen. Twee klanten, Hagenaars van 19 en 27 jaar, zagen de man een bos bloemen stelen en er vandoor gaan. Zij twijfelden geen moment, vingen de bloemendief en brachten hem terug naar het tankstation. Daar belde de eigenaar de politie en droeg de man over aan de ter plaatse gekomen agenten. De man verklaarde al zeker vijf keer eerder een bos bloemen gestolen te hebben.

Man aangehouden voor mishandeling
Den Haag Een 37-jarige Hagenaar werd dinsdag 4 maart aangehouden op verdenking van mishandeling van een 33-jarige Hagenaar op zaterdag 2 maart. Het slachtoffer wilde zaterdagavond omstreeks 20.30 uur op de Hoefkade een restaurant binnengaan, toen hij plotseling op zijn rechterschouder geslagen werd. Het slachtoffer deed aangifte van deze mishandeling en zag op dinsdag 4 maart plotseling zijn belager bij de tramhalte aan de De Heemstraat staan. De man belde direct de politie en na toestemming van de officier van Justitie werd de verdachte aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Fietser gewond
Rijswijk Een 33-jarige fietser uit Den Haag raakte dinsdag 4 maart om 19.10 uur op de Laan van Oversteen gewond toen hij werd aangereden door een 71-jarige automobilist uit Rijswijk. De automobilist zag, toen hij linksaf sloeg, de fietser over het hoofd. Deze viel en is met hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Glaasje op
Rijswijk Politieagenten die woensdag 5 maart om 3.53 uur op de Van Vredenburghweg een 43-jarige automobilist uit Den Haag controleerden, merkten dat er veel zaken niet in orde waren. De auto waarin de Hagenaar reed, was niet APK gekeurd en niet verzekerd. De Hagenaar kon geen rijbewijs tonen en hij had nog een paar boetes openstaan. Ook bleek de man te rijden onder invloed. Aan het politiebureau blies hij 325 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Hagenaar ging met een tijdelijk rijverbod en meerdere bekeuringen naar huis.

Snelheidscontrole
Rijswijk Een snelheidscontrole op de Van Vredenburghweg dinsdag 4 maart tussen 07.00 uur en 13.00 uur, leverde drie bekeuringen op. In totaal werden 390 passanten gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 92 km per uur( 50 km per uur toegestaan). De overtreders krijgen de bekeuring thuis.

Duur lichtje
Delft Politieagenten spraken dinsdag 4 maart om 20.30 uur op de Brasserskade een 31-jarige automobilist uit Rijswijk aan omdat zijn achterlicht defect was. Na controle bleek dat de man een bedrag van 650 euro aan openstaande boetes had uitstaan. Nadat deze waren betaald, mocht hij weer verder.

Hagenaar onder invloed
Delft De politie hield woensdag 5 maart om 05.40 uur op de Koornmarkt een 25-jarige Hagenaar aan die teveel had gedronken. De man viel op door zijn rijgedrag en agenten besloten de man te controleren. Hij blies aan het bureau 585 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Man slaat ruit in
Delft Een 42-jarige Delftenaar sloeg dinsdag 4 maart om 19.15 uur de ruit van de nachtopvang aan de Houttuinen in omdat hij het niet eens was met de beslissing om hem niet toe te laten. Medewerkers weigerden de man de toegang omdat hij zich eerder had misdragen. Uit woede sloeg hij een ruit in waarna hij door surveillerende agenten werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Agressieve winkeldief
Delft Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kreeg het dinsdag 4 maart om 10.00 uur aan de stok met het personeel van een winkel aan de Papsouwselaan. De man nam een reep chocolade mee zonder te betalen en reageerde toen hij daarover werd aangesproken zeer agressief. Politieagenten moesten er aan te pas komen en namen de man mee naar het bureau.

Auto te water
Zoetermeer Een 34-jarige automobilist uit Rotterdam kwam woensdag 5 maart om 04.47 uur met de schrik vrij nadat hij met auto en al op de Middeweg in het water belandde. De Rotterdammer kon zelf uit de auto komen. De auto is met een kraan uit het water getakeld. Het is nog onduidelijk hoe de Rotterdammer met zijn auto in het water terecht is gekomen.