Gemeente Duiven


Parkeren van grote voertuigen

---

Tijdens controles die in de avonduren en het weekend zijn uitgevoerd, worden regelmatig grote voertuigen binnen de bebouwde kom van de gemeente Duiven aangetroffen. Niet alleen in de woonwijken maar ook op de parkeerterreinen bij de sportverenigingen en het Candea College. foto grote voertuigen
In 2007 als ook in 2008 zijn al tientallen processen-verbaal uitgeschreven en waarschuwingen uitgedeeld.

Parkeren van grote voertuigen binnen de bebouwde kom van de Duiven is niet toegestaan op grond van artikel 5.1.7 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Duiven 2006.
Dit artikel geeft aan dat het verboden is een voertuig te parkeren - die met inbegrip van de lading -

* een lengte heeft van meer dan 6 meter,

* een hoogte heeft van meer dan 2,4 meter of
* een breedte heeft van meer dan 2,05 meter.

Dit verbod geldt niet op werkdagen van maandag tot en met vrijdag, dagelijks van 08:00 uur tot 18:00 uur.

De reden dat de laatste tijd hiertegen wordt opgetreden heeft ondermeer te maken geluid- en parkeeroverlast. Verder zijn de parkeerterreinen bij de sportverenigingen en bij het Candea College niet geschikt en ingericht voor het parkeren van grote en zware voertuigen.

Wilt u als chauffeur toch uw vrachtwagen of bus willen parkeren in Duiven dan bent u aangewezen op de carpoolplaats aan de Oostsingel of de bedrijfsterreinen. Een uitzondering geldt voor het bedrijventerrein 't Holland. Voor 't Holland gelden dezelfde regels als voor de bebouwde kom.

De controles op het parkeren van grote voertuigen op plaatsen en tijdstippen die niet zijn toegestaan zullen zeker voortduren.