Gemeente Purmerend

Extra middelen voor kwetsbare groepen regio Waterland

05 maart 2008

De gemeenteraad van Purmerend stelt voor de periode 2008-2011 extra geld beschikbaar voor de uitvoering van de plannen van het 'Stedelijk Kompas'. Het beleidsplan Stedelijk Kompas Waterland gaat over extra activiteiten en aandacht voor kwetsbare inwoners uit de regio Waterland.

Het gaat hierbij om dak- en thuislozen en mensen die hun huis dreigen te verliezen, verslaafden, mensen met een lichte verstandelijke handicap, ex-gedetineerden en mensen met psychische problemen. Een deel van het beleid is nieuw en een deel van de plannen wordt nu al uitgevoerd. Extra aandacht is er voor de benadering van cliënten. Vaak vragen kwetsbare inwoners niet uit zichzelf om zorg, terwijl zij deze soms wel nodig hebben. Het Purmerendse plan maakt beleid op vier deelgebieden: zorg en ondersteuning, inkomen en schulden, passende woonruimte en begeleiding naar (vrijwilligers)werk of zinvolle dagactiviteiten.

Voordat de Purmerendse raad een besluit nam, zijn de plannen ter inspraak voorgelegd aan maatschappelijke organisaties, Wmo-cliëntenraden en bestuurders van andere gemeenten binnen de regio Waterland. Hun inbreng is in het uiteindelijke beleidsplan verwerkt.