Gemeente Veenendaal


Sport- en ontmoetingsplaats Bunzinglaan / Floralaan

Jeugd, omwonenden en De Vaart aan zet

Mogelijkheden sport- en ontmoetingsplaats Petenbos

Stichting De Vaart gaat samen met de jeugd en omwonenden een plan maken voor een sport- en ontmoetingsplaats in Petenbos. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veenendaal heeft de randvoorwaarden vastgesteld waarbinnen stichting De Vaart en de buurt aan de slag kunnen. Ze gaan kijken welke mogelijkheden er zijn om de trapveldjes in de groenstrook tussen de Bunzinglaan en Floralaan aantrekkelijker te maken voor de jeugd, waardoor overlast door jongeren in de rest van de wijk, wordt voorkomen.

De veldjes die nu in de groenstrook liggen, worden weinig gebruikt door de jeugd. Het ziet er allemaal niet aantrekkelijk uit en bij wind en regen bieden de voorzieningen geen enkele beschutting. Gevolg is dat de jongeren elkaar elders in de wijk treffen, waarvan omwonenden op hun beurt overlast ervaren.

Breed draagvlak

Petenbos beschikt over een groep actieve jongeren, die hebben aangegeven mee te willen denken over de mogelijke oplossingen. Door ook de omwonenden actief bij de plannen te betrekken, moet er een voorziening komen die door jeugd en wijkbewoners breed wordt gedragen. Dat zal zeker bijdragen aan een grotere veiligheid en leefbaarheid in de wijk.

Duidelijk randvoorwaarden

Niet álles kan en mag er in de groenstrook. Om teleurstellingen te voorkomen, heeft de gemeente duidelijke randvoorwaarden gesteld. Zo moet het plan passen binnen het bestemmingsplan en moet het een intentieverklaring bevatten, waaruit blijkt dat de jongeren in de wijk, de omwonenden en de Jongerenraad bereid zijn het plan ook samen uit te voeren. Om echt tot een leefbare situatie te komen moeten zij bovendien hele goede afspraken maken over het beheer en onderhoud van de nieuwe voorzieningen.

Nu de randvoorwaarden vastliggen, legt de gemeente de bal bij De Vaart en bij de wijk. Samen kunnen zij nu aan de slag om te komen tot een plan voor een aantrekkelijke sport- en ontmoetingsplaats in Petenbos.