Gemeente Beek


Website Integraal project Beek is On-Line

Het Integraal project Beek heeft vanaf 3 maart 2008 een eigen website: www.ipbeek.nl.

Het doel van het integrale project is de ontwikkeling van het buitengebied tussen Beek, Groot-Genhout, Schimmert en Ulestraten vorm te geven. De website laat zien wat het integrale project precies inhoudt en welke plannen er zijn. De site is bedoeld voor grondeigenaren en gebruikers, omwonenden, (overheids)instanties, locale politiek en alle overige geĂŻnteresseerden.

In 2007 is de werkgroep Beek gestart met de uitwerking van het integrale project Beek. De insteek is een gebiedsgerichte aanpak via vrijwillige herverkaveling. Agrarische bedrijven krijgen kansen op het gebied van structuurverbetering en particulier natuurbeheer. Binnen de projectgrens worden de verschillende doelen (landbouw, natuur, water en recreatie) in samenhang gerealiseerd, waarbij zo veel mogelijk wordt gezocht naar

win-win situaties. Het betreft hierbij onder meer het verbeteren van de kavelstructuur, aanleg van regenwaterbuffers, recreatieve paden en kleine landschapselementen. Op de site worden ook de nieuwsbrieven geplaatst en is de kansenkaart te downloaden.

De werkgroep Beek die belast is met de uitwerking is door de Gebiedscommissie Westelijke Mijnstreek als adviescommissie benoemd. Provincie Limburg is de opdrachtgever en Dienst Landelijk Gebied verzorgt het secretariaat.

Wilt u meer weten over de plannen en mogelijkheden in het gebied Beek? Kijk dan op de nieuwe website www.ipbeek.nl.