Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Maart

* | Weer dragracen op airstrip

Weer dragracen op airstrip

Afspraken akkoord.

Er is een principe akkoord tussen Stichting Vliegveld Drachten en eXplosion.
Voor het weer mogelijk maken van de races en het voorkomen van stroefheidsproblemen bij het gebruik als vliegveld moet de baan worden aangepast. De werkzaamheden zullen voor rekening en risico van eXplosion worden uitgevoerd.

Heel kort gezegd: er komen minder meters voor het vliegverkeer en er komt extra asfalt voor de dragraces.
De werkzaamheden houden in dat de baan voor het starten en landen wordt verkort tot 730 meter van de huidige 950 meter. Daartoe wordt de landingsdrempel in westelijke richting verlegd. De baan wordt voor de dragraces ter hoogte van het havenkantoor met 92 meter over een breedte van 20 meter verlengd. Het bestaande asfalt wordt vanaf de oostkant van de baan over een lengte van 220 meter en een breedte van 20 meter uitgefreesd en vervangen. Daarmee ontstaat een startgebied voor de races van 310 meter. In dit gebied is op de baan liggend rubber geen probleem voor het vliegverkeer.

De werkzaamheden starten op 5 maart en zullen op 11 maart zijn afgerond, vóór het komende broedseizoen. Omdat nieuw asfalt een tijd moet 'bekomen' en vanwege het aanstaande broedseizoen worden de asfalteringswerkzaamheden nu uitgevoerd en niet in juni vlak voor de races.
Dit jaar zullen er weer drie raceweekenden zijn voor de dragraces.