Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 26 februari 2008

Begrotingsuitgangspunten 2009 van het RMB

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met de begrotingsuitgangspunten 2009 van het Regionaal Milieubedrijf en legt deze stukken ter opiniërende bespreking voor aan de gecombineerde commissievergadering van 26 maart 2008.

Gelden voor communicatieplan minimabeleid

De gemeenteraad heeft op 14 februari 2008 geld beschikbaar gesteld voor een communicatieplan over verruiming van het minimabeleid. De financiële consequenties hiervan zijn dat de reserve nog nader te bestemmen met EUR 10.000,- wordt verlaagd en daarmee op jaarbasis EUR 300,- aan netto-inkomsten worden gederfd.

Klachtenreglement

Het college van burgemeester en wethouders heeft als gevolg van de invoering van het dualisme het Reglement op de behandeling van klachten gemeente Bernheze aangepast.

Alleenrecht IBN Europees aanbesteden

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat inwoners die in een achterstandspositie verkeren kunnen beschikken over werk. Met name zij die door belemmerende omstandigheden niet of niet volledig op eigen kracht aan het arbeidsproces deel kunnen nemen, behoeven ondersteuning. Daarom zal de gemeente waarborgen dat voor deze groep voldoende werkgelegenheid voorhanden is als opdrachtgever voor passend werk. De gemeente gaat daarom zoveel mogelijk passende opdrachten reserveren ten behoeve van de IBN-groep. Het huidige beleid wordt hiermee bevestigd en voortgezet.

Kapvergunning geweigerd

Het college van burgemeester van wethouders heeft op grond van landschappelijke en natuurlijke waarde geen kapvergunning verleend voor 21 inlandse eiken ter hoogte van Veldweg 41 in Nistelrode.

Begraafplaatsennota

Het college van burgemeester van wethouders heeft een notitie vastgesteld over het toekomstige beleid inzake aanleg, beheer en exploitatie van begraafplaatsen in de gemeente. Deze notitie wordt ter bespreking aan de verschillende parochiebesturen voorgelegd.