Ingezonden persbericht


Aladdin eSafe introduceert dual engine-bescherming tegen spam en malware

Aladdin eSafe 6.2 combineert best geteste e-mailbeveiliging-engines om zero-hour spam en malware real-time te blokkeren

CeBIT Hannover, 5 maart 2008 ­ Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), introduceert Aladdin eSafe 6.2. Deze nieuwste versie van Aladdin eSafe biedt naast verbeterde contentbeveiliging ook een dubbele antispam-engine ter voorkoming van zero-hour uitbraak van spam en malware.

Aladdin eSafe is de eerste oplossing die de beste real-time reputatie- en uitgebreide contentanalysetechnologieën combineert in één dual engine-oplossing. Dit product analyseert real-time de content van malware en de afzenderreputatie van zero-hour spam. eSafe controleert het e-mailverkeer aan de hand van een continu bijgewerkte spam- en spywaredatabase. Op deze manier staat de oplossing garant voor up-to-date bescherming. Hiermee profiteren bedrijven van de meest complete spam- en malwaredetectieoplossing. Daarnaast is Aladdin eSafe 6.2 effectief in te zetten in elke taal en voor elke e-mailindeling.

Aladdin eSafe 6.2 bestaat uit twee engines. De eerste is een antispam-engine die real-time de afzenderreputatie en distributiepatronen analyseert. Dit doet de tool door wereldwijd verkeer op ISP- en andere belangrijke e-mailverzendlocaties te bewaken. Zo detecteert eSafe nieuwe spam- en malware-uitbraken direct. Ook beveiligt de oplossing adequaat tegen e-mailberichten van afzenders die niet voorkomen in een lokale database met spamdefinities. In dit geval verstuurt en ontvangt Aladdin eSafe real-time een reputatieverzoek om het bericht te classificeren en schadelijke afzenders te blokkeren. Bovendien controleert Aladdin eSafe proactief alle bulkverzendingen van e-mail (spam, fraude, phishing en malware) zonder daarbij legitieme berichten, zoals nieuwsbrieven en mailinglijsten, te blokkeren.

De tweede engine voorkomt spam met simultane contentanalyse op drie niveaus: phishing, fingerprint en fuzzy fingerprint. Via een combinatie van door de gebruiker geselecteerde methoden, zoals slimme handtekeningcontrole, tekstanalyse, URL-categorieën en metaheuristiek, bepaalt de engine of een binnenkomende e-mail een phishingmail is. Aladdin eSafe 6.2 controleert e-mailberichten aan de hand van bekende spameigenschappen. Zo analyseert de oplossing de overeenkomst met malware fingerprints en zoekt naar beschadigde of gewijzigde beeldbestanden ­ oftewel 'fuzzy fingerprint'. Fuzzy fingerprint-analyse detecteert spamberichten die voor minimaal tien procent verschillen van alle andere ooit ontvangen spamberichten, maar toch genoeg vergelijkbare eigenschappen hebben om te worden herkend. De aspecten die de engine vergelijkt, zijn de spamcontent en distributiepatronen, met inbegrip van het land van herkomst, algemene onderwerpregels, gehoste website waar de e-mail vandaan komt en de webroute die het bericht heeft afgelegd.

"Aladdin eSafe 6.2 biedt de meest uitgebreide e-mailbeveiliging die er momenteel is", zegt Tsion Gonen, vice-president van Aladdin eSafe. "De dual engine van Aladdin eSafe omvat functies waarvoor normaliter twee of drie beveiligingsproducten nodig zijn. Hiermee profiteren ondernemingen met één geïntegreerde antispam- en malwareoplossing van een volledige bescherming."

Deze nieuwste versie van Aladdin eSafe biedt ondernemingen ook unieke beveiliging door metagegevens in MS Office-bijlagen te verwijderen. Zo voorkomt de oplossing dat verborgen, vertrouwelijke informatie in Office-bestanden per ongeluk uitlekken.

Over Aladdin eSafe

Aladdin eSafe beschermt tegen malware en zero-hour webbedreigingen via een online, wire-speed-beveiligde webgateway met krachtige antispyware, URL-filters en controlefuncties op applicatieniveau. eSafe controleert ook op spam en inspecteert SMTP- en POP3-verkeer via een proactieve e-mailbeveiligingsgateway met dual engine. Zie ook www.Aladdin.com/eSafe.