Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Apeldoorn - Onder invloed van alcohol achter stuur

De politie heeft dinsdag 4 maart rond 22:00 uur een 59-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd staande gehouden op de Adelaarslaan. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,29 blies Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


---
Apeldoorn - Man aangehouden voor heling

Een 33-jarige man uit Apeldoorn is dinsdag 4 maart rond 15:00 uur aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Agenten zagen de fiets staan op het Korianderplein, bij controle bleek deze als gestolen gesignaleerd te staan. Na korte tijd verscheen de verdachte bij de fiets. Hierop is hij aangehouden op verdenking van heling. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man heeft afstand gedaan van de fiets. De fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar, van wie de fiets in 2005 op de Stationsstraat werd gestolen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


---
Apeldoorn - Man aangehouden met verdachte fiets en drugs

Een 28-jarige man uit Apeldoorn is dinsdag 4 maart aangehouden omdat hij een fiets met een verbroken slot bij zich had en, zo bleek later op het bureau, in het bezit was van ongeveer 30 XTC-pillen. Agenten zagen de man rond 22:00 uur bij een omgekeerde fiets staan op de Arnhemseweg. Bij nadere controle bleek het om een fiets met een verbroken slot te gaan. De verdachte gaf aan de fiets eerder die dag gevonden te hebben. De man is als veelpleger bekend bij de politie en is aangehouden voor verduistering van de fiets. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Bij zijn insluiting zijn de XTC-pillen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de fiets. De fiets staat nog niet als gestolen gesignaleerd.


---
Apeldoorn - Man gewond bij arbeidsongeval

Een 59-jarige man uit Apeldoorn is dinsdag 4 maart gewond geraakt toen hij van een ladder viel tijdens schilderwerkzaamheden aan een pand aan de Bloemwijklaan in Apeldoorn. De man was samen met een collega rond 09:15 aan het werk op een plat dak. De ladder waar de man vanaf gevallen is stond op het platte dak, tegen een pui aan. Na het ongeluk kwamen ambulance, politie en brandweer ter plaatse. De 59-jarige man was kort na het ongeluk niet aanspreekbaar en moest vanaf het platte dak vervoerd worden. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De Arbeidsinspectie stelt samen met de werkgever van de schilders een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeluk.