Provincie Zuid-Holland

Trix van der Kluit burgemeester Nederlek


---

TRIX VAN DER KLUIT BURGEMEESTER NEDERLEK

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, benoemt met ingang van 14 maart 2008 mevrouw Trix van der Kluit (1945, VVD) tot waarnemend burgemeester van de gemeente Nederlek. Van der Kluit neemt de functie over van burgemeester ir.C.W. Veerhoek, die burgemeester wordt in de Gelderse gemeente Neder-Betuwe. De fractievoorzitters hadden de Commissaris om een waarnemer gevraagd. De Commissaris heeft de fractievoorzitters meerdere kandidaten voorgedragen. De fractievoorzitters hebben hun keuze unaniem laten vallen op mevrouw Van der Kluit.

Mevrouw Van der Kluit is een ervaren burgemeester, die het ambt eerder vervulde in Brielle (1997-2002), Woerden (2002-2005) en waarnam in Bergschenhoek (2006-2007).

De gemeente Nederlek maakt onderdeel uit van de Krimpenerwaard. De vijf gemeenten in deze regio hebben met de provincie afgesproken met elkaar te gaan samenwerken. Deze op 1 januari 2007 gestarte K-5 samenwerking zal dit jaar worden geëvalueerd. In afwachting daarvan en gelet op de lopende contacten tussen K-5 gemeenten onderling over intensivering van de samenwerking, heeft de Commissaris een waarnemer benoemd.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22


---