Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 5 maart 2008

Man met mes valt klanten lastig in café

Almelo

Een 38-jarige man uit Almelo werd in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart aangehouden, omdat hij weigerde een horecagelegenheid aan de Grotestraat in zijn woonplaats te verlaten. De man werd gevorderd weg te gaan nadat hij klanten in het café had lastiggevallen.

Op woensdag 5 maart werd omstreeks 02.25 uur gemeld dat een man weigerde een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Almelo te verlaten. Ter plaatse spraken agenten met de 40-jarige eigenaar van de zaak. Hij vertelde dat een man de zaak niet wilde verlaten, hoewel de eigenaar hem dit herhaaldelijk gevraagd had. De man had onder meer verhinderd dat enkele gasten gebruik konden maken van het poolbiljart. Toen de eigenaar de man hier op aansprak, reageerde hij agressief en bleek de man in het bezit te zijn van een mes. Toen de man wederom weigerde te vertrekken, had de eigenaar de politie gebeld.

De agenten hielden de man, een 38-jarige Almeloër, aan en brachten hem over naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. (08-028325)

Man aangehouden wegens heling

Almelo

Een 51-jarige man uit Almelo werd dinsdag 4 maart aangehouden. De man wordt er van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan heling van verschillenden goederen.

Op woensdag 12 september deed een 48-jarige man uit Almelo aangifte, omdat de avond daarvoor zijn fiets was gestolen vanaf de Bellavistastraat in zijn woonplaats. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van het onderzoek werd op dinsdag 4 maart in een schuur bij de woning van een 51-jarige Almeloër de gestolen fiets aangetroffen. De 51-jarige verklaarde de fiets te hebben gekocht. De man werd aangehouden wegens heling en werd overgebracht naar het politiebureau.

Omdat uit nader onderzoek bleek dat de man mogelijk verantwoordelijk is voor heling van meerdere goederen, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-119731 / 07-147750)

Beschonken bestuurster raakt rijbewijs kwijt

Hengelo

Het rijbewijs van een 38-jarige vrouw uit Hengelo werd in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart ingevorderd, omdat de vrouw onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Langestraat in haar woonplaats.

Surveillerende agenten zagen woensdag 5 maart omstreeks 02.15 uur een automobiliste slingerend rijden over de Deldenerstraat in Hengelo. Op de Langestraat werd de bestuurster aan de kant gezet. Toen de agenten de vrouw, een 38-jarige Hengelose, aanspraken, roken zij een alcohollucht bij haar. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de vrouw 1,71 promille blies, werd haar rijbewijs ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-028323)

Bestuurders zonder gordel bekeurd

Glanerbrug/Lonneker

De politie heeft op dinsdag 4 maart verkeerscontroles gehouden op de Tolstraat in Glanerbrug en de Dorpsstraat in Lonneker. In totaal werden 40 bestuurders bekeurd.

Op dinsdag 4 maart voerde de politie in Glanerbrug tussen 08.30 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole uit op de Tolstraat. In totaal werden 110 automobilisten gecontroleerd op het dragen van een veiligheidsgordel. Bij de controle werden 28 bestuurders bekeurd, omdat zij de gordel niet droegen. Tussen 15.00 uur en 16.30 uur werd de controle voortgezet op de Dorpsstraat in Lonneker. Hier werden 100 bestuurders gecontroleerd, waarvan 12 de gordel niet droegen. Ook zij kregen een bekeuring.

De hoogte van de bekeuring voor het niet dragen van een veiligheidsgordel tijdens het besturen van een auto is ¤75,-. (08-028166)

Jongentje gewond bij aanrijding met auto

Almelo

Een 7-jarig jongentje uit Almelo raakte dinsdag 4 maart gewond, toen hij op zijn fiets in aanrijding kwam met een 42-jarige automobiliste uit Almelo. Het ongeval vond plaats op de W.A. de Gruyterstraat in hun beider woonplaats.

Op dinsdag 4 maart werd omstreeks 15.00 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een automobiliste en een kind op een fiets had plaatsgevonden op de W.A. de Gruyterstraat in Almelo. Ter plaatse zagen agenten een 7-jarige jongen uit Almelo op de grond liggen, die behandeld werd door ambulancepersoneel. De agenten spraken met een 42-jarige vrouw uit Almelo, die vertelde dat zij met haar auto over de Prof. Teldersstraat was gereden en vanaf daar de W.A. de Gruyterstraat in reed. Bij de kruising met de Dr. Wiardi Beckmanstraat zag zij een kind op een fiets van rechts naderen, terwijl hij op de stoep fietste. Op een gegeven moment wilde de jongen linksaf slaan, waarbij hij voor de auto van de 42-jarige langs reed. Vermoedelijk raakte de jongen daarbij met zijn fiets de auto en kwam ten val. De 42-jarige bestuurster kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Het kind, een 7-jarige jongen uit Almelo, werd per ambulance voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis. (08-028150)

Afslaande automobilist ziet snorfietsster over het hoofd

Hengelo

Een 52-jarige vrouw uit Hengelo raakte dinsdag 4 maart gewond, toen zij op haar snorfiets werd aangereden door een 78-jarige automobilist uit Hengelo. Het ongeval vond plaats op de Krabbenbosweg in hun beider woonplaats.

Op dinsdag 4 maart werd omstreeks 15.30 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een automobilist en een snorfietsster had plaatsgevonden op de Krabbenbosweg in Hengelo. Ter plaatse bleek, dat een 78-jarige automobilist uit Hengelo over de Krabbenbosweg was gereden, komend vanaf de Geerdinksweg. Bij de kruising met de Aleidastraat wilde de 78-jarige rechts afslaan. Bij het afslaan zag de man een 52-jarige snorfietsster uit Hengelo, die naast de auto reed over de Krabbenbosweg, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 52-jarige gewond raakte. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-028144)

Politie zoekt getuigen auto-inbraken

Rijssen

In Rijssen werden in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart meerdere auto-eigenaren het slachtoffer van inbraak in hun auto's. In de voorafgaande nacht zijn er ook al auto-inbraken gepleegd.

Op woensdagochtend 5 maart deden reeds zes inwoners van Rijssen aangifte, omdat in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart was ingebroken in hun auto. De voorafgaande nacht, van maandag op dinsdag, bleken ook al drie inwoners uit Rijssen het slachtoffer te zijn geworden van inbraak in hun auto. De buit betrof in de meeste gevallen radioapparatuur.

De politie in Rijssen wil graag in contact komen met mensen die in de beide nachten, van maandag 3 op dinsdag 4 maart en van dinsdag 4 op woensdag 5 maart, iets verdachts hebben gezien, dat mogelijk verband kan houden met de auto-inbraken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Rijssen, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-027808)

Politie zoekt getuigen aanrijding

Haaksbergen

Een 18-jarige man uit Haaksbergen raakte dinsdag 4 maart gewond, toen een automobilist over zijn voet reed, terwijl hij op de Kalter in zijn woonplaats wilde oversteken. De automobilist reed na de aanrijding door. De politie is op zoek naar getuigen.

Op dinsdag 4 maart werd omstreeks 16.20 uur gemeld dat een voetganger was aangereden op de Kalter in Haaksbergen. Ter plaatse bleek, dat een 18-jarige voetganger uit Haaksbergen op de Kalter had willen oversteken. Bij het oversteken was de man voor een geparkeerde, zwarte VW Golf langs gelopen, die op dat moment optrok en wegreed. Bij het wegrijden reed de bestuurder over de rechter voet van de 18-jarige, waarbij de man ten val kwam.

De 18-jarige werd met letsel aan zijn voet per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de zwarte VW Golf, of mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Haaksbergen, telefonisch bereikbaar via 0900-8844. (08-028170)

Politie zoekt getuigen van vernielingen

Losser

In Losser werden in de nacht van zondag 27 op maandag 28 februari meerdere houten toestellen vernield, die onderdeel uitmaken van een trimbaan in een bos aan de Grensweg in Losser. De politie is op zoek naar getuigen.

Op woensdag 5 maart deed een medewerker van de Gemeente Losser aangifte van vernieling van trimtoestellen in een bos aan de Grensweg in Losser. De toestellen, onderdeel van een trimparcours in een stuk bos dat ook wel bekend is onder de naam 'de Zandbergen', werden vernield in de nacht van zondag 27 op maandag 28 februari. De gemeente schat de schade aan de vernielde toestellen op 3000 euro.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets verdacht in of rond het bos aan de Grensweg hebben gezien op zondagavond/-nacht 27 februari, dat mogelijk verband kan houden met de gepleegde vernielingen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Losser, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-028465)

Viertal mannen aangehouden wegens drugsbezit

Losser

Een viertal mannen, variërend in leeftijd tussen 18 en 20 jaar en afkomstig uit het Duitse Bielefeld, werden dinsdagavond 4 maart aangehouden op de parkeerplaats bij een tankstation aan de Broekhoekweg in Losser. Bij de auto van de verdachten werd drugs aangetroffen.

Agenten van de Nederlandse en Duitse politie voerden dinsdagavond 4 maart, in het kader van het Grensoverschrijdend Politie Team, een gezamenlijke surveillance uit. Op de Broekhoekweg in Losser zagen de agenten een auto met vijf inzittenden rijden, die de parkeerplaats van een tankstation op reed. Terwijl de agenten op de auto af liepen, om de bestuurder aan een verkeerscontrole te onderwerpen, stapte één van de inzittenden uit en liep weg in de richting van het tankstation. Toen de agenten de bestuurder aanspraken, zagen zij bij het achterportier een rugzak liggen. Uit onderzoek bleek dat in de rugzak een hoeveelheid wiet zat. Alle vier de inzittenden van de auto werden aangehouden wegens drugsbezit en de aangetroffen drugs werden in beslag genomen. De politie zocht met diensthonden in de omgeving van de Broekhoekweg nog naar de vijfde inzittende, die even daarvoor was uitgestapt. De man werd echter niet meer aangetroffen.

De vier mannen, die in leeftijd variëren tussen 18 en 20 jaar en allen afkomstig zijn uit het Duitse Bielefeld, werden overgebracht naar het politiebureau. Uit nader onderzoek bleek dat de aangetroffen wiet 446 gram wiettoppen en 50 gram gruis van wietplanten betrof. De vier mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-028288)