Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Maart

* | 1,45 miljoen euro voor RENN4-school


1,45 miljoen euro voor RENN4-school

Voor bijna anderhalf miljoen euro wordt de voormalige ISK-school aan Splitting verbouwd. Het pand is nu bedoeld voor RENN4-onderwijs aan kinderen met opvoedings- of psychiatrische problemen.

Sinds 2004 is er in Smallingerland een vestiging van een RENN4 school De Zwaai. (RENN4 = afkorting van Regionaal Expertisecentrum Noord Nederland cluster 4, dat is een samenwerkingsverband van aantal scholen voor speciaal onderwijs).
De school is een belangrijke aanvulling van het onderwijsaanbod in onze gemeente. De Zwaai verzorgt onderwijs aan kinderen die vanwege opvoedings - en of psychiatrische problemen (tijdelijk) extra aandacht nodig hebben.
De school heeft twee afdelingen, een afdeling voor leerlingen van 4 tot 12 jaar en een afdeling voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met bijna 130 leerlingen. De afdeling voor leerlingen van 12 tot 18 jaar is gehuisvest aan de Splitting 17 in het voormalige pand van de Internationale Schakel Klas (ISK). De ISK is een gemeenschappelijk project van Liudger en Singelland. Vanwege krimp (o.a. minder leerlingen vanuit het AZC) is dit project recentelijk geherhuisvest in een kleiner pand aan de Stoeken. De gemeente investeerde EUR 220.000 in deze herhuisvesting.

Het bestuur van RENN4 en de gemeente hebben samen het voormalige ISK-schoolgebouw bekeken op bruikbaarheid voor het RENN4 onderwijs. Het gemeentebestuur heeft aanvullend op een eerder al beschikbaar gesteld bedrag van EUR 700.000 nu een bedrag van EUR 750.000 extra beschikbaar gesteld. Dit bedrag is bestemd voor aanpassingen aan het gebouw en een ingrijpende renovatie. Er komen vaklokalen, vergaderplekken en spreekkamers.
In de loop van dit jaar zal het schoolbestuur kunnen beschikken over een adequaat schoolgebouw voor de doelgroep 12 tot 18 jaar.


*