Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Maart

* | Bouwaanvraag voor tienercentrum ligt er

Bouwaanvraag voor tienercentrum ligt er

In het Slingepark bij de skatebaan verrijst binnenkort een tienercentrum voor alle tieners uit Smallingerland. Het aardige van dit centrum is dat het echt een ruimte is alleen voor deze leeftijdsgroep.

De tieners hoeven hun ruimte niet te delen met anderen zoals in een wijk- of dorpscentrum, waar bijvoorbeeld de oudere buurtgenoten biljarten of peutertjes spelen. Het tienercentrum - zo'n kleine 200 vierkante meter - wordt dus ook helemaal ingericht zoals tieners dat willen. Er komen banken om bij elkaar te zitten, te praten of tv te kijken, hoekjes om te lezen, om te internetten en er komt een bar waar ze (niet-alcoholische) drankjes kunnen kopen. Er zijn ruimtes voor activiteiten met aparte groepen, bijvoorbeeld meisjes die een meidengroepje willen, of voor privégesprekken met de tienerwerker. Ook wordt gedacht aan naschoolse opvang voor oudere tieners en huiswerkbegeleiding. Voor de oudste basisschooljeugd zullen er activiteiten worden georganiseerd, zodat zij (en hun ouders) alvast bekend raken met het tienercentrum.
Rond het centrum komen sportieve elementen. De skatebaan is er al, er komen nog tennisveldjes en andere voorzieningen, ook het direct omringende bos hoort daarbij.
De bouwaanvraag voor het tienercentrum is ingediend. Zodra de bouwvergunning er over enkele weken is kan de aanbesteding plaatsvinden. Het is de bedoeling dat aan het eind van het jaar de tieners hun eigen plek in het Slingepark kunnen betrekken.