Gemeente Montferland

Woningbouw Loil, 3e uitbreiding, 2e fase

Al enige tijd spelen de plannen om Loil in zuidelijke richting verder uit te breiden met betaalbare woningen, halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Hieronder staat informatie over de verkoop van gemeentelijke kavels voor de bouw van de halfvrijstaande en vrijstaande woningen.

Wijze van uitgifte
De kavels voor halfvrijstaande (14) en vrijstaande woningen (4) zullen door de gemeente worden verkocht, waarna de kopers zelf hun woning ontwerpen en bouwen. Wie voor deze kavels in aanmerking komt, is bepaald in het gemeentelijke uitgiftebeleid. De voormalige gemeenten Bergh en Didam kenden verschillend beleid. In Didam werd een systeem gehanteerd waarbij mensen zich konden inschrijven op een lijst van geïnteresseerden. Wanneer woningbouwkavels werden uitgegeven, gebeurde dit aan mensen die bovenaan deze lijst stonden.

Met de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2005 is een nieuw uitgiftebeleid bepaald, waarbij de registratie en inschrijving van bouwkavelgegadigden zoals de voormalige gemeente Didam kende, per direct is beëindigd. In plaats daarvan zal per project inschrijving en registratie plaatsvinden, waarna loting plaatsvindt.

Binnen dit nieuwe beleid is echter een overgangsregeling opgenomen, waarin o.a. staat dat tot 1 juli 2008 de bestaande lijst van de voormalige gemeente Didam wordt gehanteerd voor kaveluitgiftes in Loil. Voor deze kavels in Loil betekent dit dat personen die zich hebben ingeschreven voor de kern Loil en die op de lijst staan van de voormalige gemeente Didam, in aanmerking komen voor een kavel. Het is sinds 1 januari 2005 niet meer mogelijk om u in te schrijven op deze lijst.

Planning
De huidige planning is dat in week 16 de eerste 50 mensen op volgorde van de lijst zullen worden aangeschreven. Mocht u zich destijds bij de gemeente Didam hebben ingeschreven en in week 16 geen brief van ons ontvangen, dan betekent dit dat u niet hoog genoeg op de lijst staat.