Provincie Noord-Brabant

Persbericht

Datum 5 maart 2008 Nummer 44

Succesvol Europese en landelijke subsidies aanvragen in Brabant

Bedrijven die willen weten of hun project-idee kans van slagen heeft bij het aanvragen van Europese of landelijke subsidies, kunnen sinds 4 maart terecht bij één loket in Brabant. Het Nationale Contactpunt van Senternovem/EG liaison start dan haar eerste regionale dependance: in Brabant.

De provincie heeft zich ingespannen voor de komst van het loket naar Brabant. Annemarie Moons, gedeputeerde Economie en Duurzaamheid: "40% van de subsidie aanvragen komt uit Brabant. We hebben hier nu eenmaal een ondernemend en innovatief bedrijfsleven. Het loont dus om de bedrijven in Brabant letterlijk tegemoet te komen en de informatie en voorlichting dichterbij de innovatieve bron te verstrekken. Het loket draagt bij aan de nationale en internationale ambities in Brabant."

Sinda 4 maart kunnen bedrijven er terecht voor advies en begeleiding van succesvolle subsidie-aanvragen in het Europese, nationale en regionale regelingen en specifieke MKB maatregelen.

Elke dinsdag is een adviseur van SenterNovem /EG-Liaison, Giel Dubbeld, aanwezig op het kantoor van Stimulus te Eindhoven. (040-2370100/070-3735250 /g.dubbeld@egl.nl). SenterNovem is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken en voert stimulering regelingen uit van meerdere ministeries. De afdeling EG liaison is voor de Europese onderzoek en ontwikkelings programma. Stimulus verzorgt het programmamanagement voor de EFRO fondsen in Zuid Nederland.