Politie Zaanstreek-waterland

Niewusberichten woensdag 5 maart 2008.

Zaanstreek-Waterland, 05-03-2008 o Verdachten overval juwelier aangehouden, inbraak supermarkt en snelheid

Verdachten overval juwelier aangehouden

Wormerveer, woensdag 5 maart 2008.

De politie heeft op last van de officier van justitie een 18-jarige Amsterdammer en zijn 17-jarige broer aangehouden als verdachten van een overval. Op 6 februari werd op de Zaanweg juwelier Frans Kuiper overvallen door twee gehelmde personen. Om kwart voor zes kwam het tweetal binnen waarbij één overvaller de juwelier en personeel in bedwang hield en de ander een vitrine stuk sloeg en sieraden mee griste. Onderweg naar de uitgang liet een dader de buit vallen en sloeg de buitendeur stuk. Het tweetal ging er op een scooterbromfiets vandoor in de richting van de Noorddijk. Een uitgebreide zoekactie had geen resultaat. Door rechercheonderzoek, waarbij de camerabeelden uit de zaak goed van pas kwamen, zijn de verdachten opgespoord. De broers uit Amsterdam zijn ingesloten en worden verhoord. Zij worden in de loop van de week voorgeleid bij de rechter commissaris.

Auto verbrand

Wormerveer, woensdag 5 maart 2008, 01:53 uur.

De politie onderzoekt een autobrand die plaatsvond op de Hogeweg in de nacht van dinsdag op woensdag tegen twee uur. De auto stond in een parkeervak bij een garagebedrijf. Op het moment dat de politie arriveerde ontplofte de benzinetank en raakte een wiel van een even verderop geparkeerde auto in de brand. De brandweer wist door snel ingrijpen schade aan dit voertuig te beperken. Het andere voertuig brandde geheel uit. Forensische Opsporing stelde een onderzoek in naar de oorzaak van de brand maar kan daar door de omvang van de schade geen uitsluitsel meer over geven.

Inbraak supermarkt

Krommenie, woensdag 5 maart 2008, 02:08 uur.

Naar aanleiding van een inbraak bij de Supercoop supermarkt aan de Heiligeweg stelt de politie een onderzoek in. Na een inbraakalarm troffen agenten een vernield ruit aan van een schuifdeur waardoor men kennelijk was binnen gekomen. Van achter de toonbank werd een nog onbekende hoeveelheid rookwaren meegenomen. Een hamer, die vermoedelijk door de daders werd achtergelaten, werd in beslag genomen. Forensische Opsporing heeft sporen onderzocht en veiliggesteld.

Kwaaie man aangehouden

Purmerend, woensdag 5 maart 2008, 10:36 uur.

De politie heeft een 40-jarige man uit Amsterdam Zuidoost aangehouden als verdachte van bedreiging. De man zou op de Purmersteenweg bij het gemeentehuis een 55-jarige inwoner van Middenbeemster met de dood hebben bedreigd. De mannen ware bij het gemeentehuis om een formaliteit af te wikkelen. De Amsterdammer wond zich volgens de aangever om onduidelijke reden steeds meer op en begon zich agressief te gedragen. Een omstander waarschuwde de politie. De verdachte werd na aanhouding overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Te snel

Broek in Waterland, woensdag 5 maart 2008.

De politie heeft bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg N247 de snelheid van 1200 voertuigen gemeten op een weggedeelte waar maximaal 50 km per uur is toegestaan. 118 voertuigen werden op de foto gezet omdat er te snel voorbij de radarapparatuur werd gereden. De hoogst gemeten snelheid was 83 km per uur. Het statief stond opgesteld in de richting van Hoorn.

Snelheidscontroles

Assendelft, dinsdag 4 maart 2008.

Bij een snelheidscontrole op de Communicatieweg Oost heeft de politie 52 voertuigen op de foto gezet die de maximumsnelheid van 60 km per uur overschreden. In totaal werd de snelheid van 1046 voertuigen gemeten en kwam de hoogst gemeten snelheid op 88 km per uur uit. Beide rijrichtingen werden gecontroleerd.

Op de Nauernaseweg werden op een 80 km gedeelte 34 voertuigen gefotografeerd. Hier was de hoogst gemeten snelheid 133 km per uur. De radarauto stond met de camera opgesteld in de richting van Beverwijk.