Gemeente Tilburg

Groenwerkzaamheden Alleenhouderstraat

Voornemen aanvraag kapvergunning en kap van vijf oude bomen De werkzaamheden aan het talud langs de Alleenhouderstraat tussen de St. Ceciliastraat en de Bokhamerstraat zijn reeds gestart. Enkele van uw buurtgenoten hebben ons de vraag gesteld of het alsnog mogelijk is om enkele in hun ogen "lelijke" bomen te rooien. Uiteraard hebben we deze bomen eerst onderzocht. Het blijkt dat deze bomen in slechte staat verkeren. Het rooien van deze oude bomen betekent ook dat de nieuwe heesters en beplanting beter tot hun recht komen. Hierdoor wordt het totaalplaatje van het talud nog fraaier.

Oude bomen Het gaat in totaal om vijf bomen: - 2 fluweelbomen ter hoogte van de Arke Noëstraat - 1 meidoorn eveneens ter hoogte van de Arke Noëstraat - 1 meidoorn ter hoogte van huisnummer 53C - 1 twee-stammige eik achter de flat nabij de St. Ceciliastraat Twee van deze bomen zijn kapvergunningsplichtig. Voor de overige drie bomen is geen kapvergunning noodzakelijk, gezien hun geringe omvang.

Reageren Voordat de gemeente een kapvergunning aanvraagt, willen wij u de gelegenheid geven te reageren. Eventuele bezwaren graag uiterlijk vrijdag 14 maart kenbaar maken bij Niels Suijkerbuijk, projectleider gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar op nevenstaand doorkiesnummer.

Als er geen bezwaren zijn, wordt de kapvergunning aangevraagd. Doorlooptijd van deze procedure is ongeveer twee maanden. Als de kapvergunning verleend wordt, kunnen de vijf bomen dus pas later dit jaar gerooid worden.

Meer informatie Hebt u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Niels Suijkerbuijk, projectleider Openbare Ruimte. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 83 81.

Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl

Bezoekadres Stadhuisplein 130 Postadres Postbus 90155 5000 LH Tilburg Doorkiesnummer 013 542 83 81